ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ESİN BALIBEK’TEN ADAYLIK AÇIKLAMASI

HABER: C.SAFFET YILMAZ

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan TBMM milletvekilliği için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Aday adaylığı başvurusu yapan Esin Balıbek;”siyaseti; vatan sevgisi için sorumluluk alınacak bir vazife, bir çalışma olarak görüyorum.” diyerek.CHP Balıkesir İl binasında yaptığı basın açıklaması ile adaylığını Balıkesir kamuoyu ile paylaştı.Çok sayıda katılımcının izlediği basın açıklaması sonrası Anafartalar Caddesi üzerindeki cami aralığında pilav ayran ikramı yapıldı.Balıbek açıklamasında özetle şu görüşleri dile getirdi.

“Siyasetin bir iddia gerektiren ve hız kesmeden aralıksız sürdürülmesi zorunlu olan mücadeleyi ve yurttaşlarımıza her daim dokunabilmeyi, sürekli temasta olmayı mecbur kılan bir durum olarak düşünürüm. İşte bu bakış açımdır ki; beni çalışmalarımdan bugüne taşımıştır. “

ALTIEYLÜL İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMUŞTU

“Belediye başkanı adayı olduğum ve 44725 oy alarak bir önceki yerel seçimlere göre partimin oylarını%188 oranında artırdığım2019 yerel seçimleri sonrasında hiç hız kesmeden her alanda, her sahada esnafıyla, çiftçisiyle, memuru, işçisi, emeklisi, genci ve yaşlısıyla hep iletişim içinde bulundum, partimin bir neferi olarak parti politikalarını, hedeflerini yurttaşlarımıza bire bir aktarmaya çalıştım. Dolayısıyla ben ne siyaset sahnesine ne de yola şimdi çıkıyor değilim. çünkü ben hep yoldaydım… Örgütlerin çalışmalarına, basın açıklamalarına, toplantılarına, protesto eylemlerine katılmamış, partinin kapısının nerede olduğunu bilmeyenlerden değilim. Partimize dün üye olup, sahada tek bir vatandaşa dokunmadan karşınıza çıkmış değilim.”

BALIKESİR EVLADIYIM

“Balıkesir'in içinden bir insan olarak öz be öz Balıkesir evladıyım. 1977 Balıkesir doğumlu olup, ilkokul ve üniversite dahil eğitimimi bu şehirde yapmış, aileden gelen bir CHP terbiyesi ve kültürü ile yetişmiş, Balıkesir gazeteciliğinde mihenk taşı olmuş ve mesleğe onlarca insan yetiştirerek kendisi de Balıkesir belediye başkanlığına aday olmuş bir babanın kızı ve iki çocuk annesi bir CHP sevdalısıyım. Bugün de işte bu terbiye, kültür ve emeklerin sonucu olarak milletvekilliğine aday adayı olarak karşınızdayım.

Balıkesir; unutulmuş, görmezden gelinmiş, kendisini geliştirmesine fırsat verilmemiş, bir taşra hüviyetinden sıyrılamamış bir Kent olarak hak ettiği kimliğe, standartlara, modern ve çağdaş kent statüsüne yıllarca kavuşamamış; Milli kuvvetler ve Anafartalar caddelerine bir üçüncü caddeyi dahi ekleyememiş, kısır siyasi çekişmelerin ve beceriksiz yönetimlerin altında hep ötelenmiş bir şehir olarak geri kalmasına seyirci olunmuştur. Ama artık yeter!.14 Mayıs ile beraber artık ülkenin de Balıkesir'in de makus talihi değişecek.

14 MAYIS SEÇİMİNİN ÖNEMİ

Önümüzde kalan şu 53 gün tarihi öneme sahip olup, hepimizin bu anlayış ve bakış açısıyla 14 Mayıs'a hazır olması gerekmektedir. Oylanacak olan basit bir seçim değil,Atatürk Türkiyesi'nin geleceğidir. 21 yıllık tek adam rejiminin, adeta yok edilen hak ve özgürlüklerin ‘'tamam mı devam mı'' oylamasıdır. Bizleri kendi tebaası gibi kul olarak gören iktidara, yurttaş olduğumuzu hatırlatacağımız son gündür. 14 Mayıs her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alanların, anayasal hak ve hürriyetlerin koruyucusu Anayasa Mahkemesi'ni dahi tanımayanların,muhalif tüm kesimleri düşman kabul edip, haklarında komplolar üreterek cezaevlerine kapattıkları davaların savcısı olanların, türlü zorluklarla kazanılmış maddi ve manevi tüm Cumhuriyet kazanımlarını değersizleştirip yok eden mirasyedilerin, kula kulluk eden iktidarlarının son günüdür. 14 Mayıs'ta sandıklarda tedbir almaya çalışarak oylarımızı korumak zorunda olmamız dahi bu ülke için bir utanç kaynağıdır. Bu anlayış ve bakış açısı artık bitmelidir. Elimizdeki tek ve son imkan da 14 Mayıs'tır. Hepimizin bu doğrultuda üzerimize düşen görevleri yapmak bundan sonraki yaşantımızın ve çocuklarımıza bırakacağımız Türkiye'nin dünyadaki konumunu belirleyecektir. 14 Mayıs'ta hepimiz sandıklarda hazır olmalı, amasız fakatsız oylarımızı kullanmak, tüm dostlarımızın da sandığa gitmesini sağlamak durumundayız.Artık, sözün bittiği yer burasıdır.”

LİYAKATSİZ VE İŞBİLMEZ BİR HÜKÜMET VAR

“Liyakatsiz bir iktidar var karşımızda. Son yaşanılan deprem ve sel felaketleri de göstermiştir ki; bu iktidar yaşanması çok olası bu felaketler için hiçbir hazırlık yapmamış, organize olmayı becerememiş, yerinde ve zamanında vatandaşına derman olamamıştır. Vatandaşın yaptığı her mali işlemden misliyle aldığı vergiler bir yana; 1999 yılından sonra alınmakta olan deprem vergileri dahi çarçur edilmiş ve her afet sonrası yaptığı yardım toplama ve bağış kampanyaları ile fakir bıraktığı halkından para toplamayı alışkanlık haline getirerek normalleştirmiştir.Sen-ben kavgaları, dargınlıklar, küskünlükler, farklı hizip ve kliklerde bulunmuş olma ayrışmaları son bulmalı; kimseyi dışlamadan moral, heyecan ve motivasyonun yüksek tutulduğu, dayanışmanın en üst seviyeye çıkarıldığı bir ortamı oluşturmalıyız. Farklılıklarımızın bir zenginliğe dönüştürüldüğü, kaynakların hakça ve adil şekilde bölüştürüldüğü bir Türkiye mümkündür ve hedefimiz budur.”

   AKP ZİHNİYETİ SON BULMALIDIR

. “Kendi ittifakını genişletmek adına Yeniden Refah Partisi ile yaptığı görüşmelerde 6284 sayılı, ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi' hakkındaki kanunun ittifaka dahil olmak için bir pazarlık konusu haline gelmiş olması, varlığının tartışmaya açılması dahi AKP zihniyetinin nelere, ne kadar cüret edebileceğinin ve biz kadınları ötekileştirerek ayrıştırıp, kadına hiçbir değer vermediğinin bir ispatıdır… Bu iktidardan artık beklenecek, duyulacak, görülecek daha ne kalmıştır?...

Şimdi sırada onların gidişini izlemek vardır. Dibe vurmuş, çaresiz kalmış, denize düşmüş yılana sarılır olmuş, gündem oluşturamayan, halkın sefaletine derman olamayan, kuyruklara, zamlara çare bulamayan bu iktidarı hep beraber göndereceğiz. Biz değil, artık onlar korkuyorlar.İşte, bu bakış açısıyla Balıkesir'li hemşehrilerimin oylarına talip olarak milletvekili aday adayıyım. Ben Balıkesir'e, bu şehrin insanlarına ve onların sağduyusuna güveniyorum; lütfen sizler de bana güvenin ve inanın. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde kurulacak yeni yönetim ve devamında oluşturulacak güçlendirilmiş parlamenter sistem ile Türkiye; cumhuriyetin ikinci yüzyılına erişecek ve dünya ulusları arasında hak ettiği, kendine yakışan çağdaş, modern, refah ve gelişmiş ülke seviyesine ulaşacaktır…  

Katılım sağlayarak bana desteklerini esirgemeyen başta basın mensubu meslektaşlarıma, siz partili dostlarıma ve Balıkesirli  hemşehrilerime en derin saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans