ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

YELKEN SPORCUMUZ NURHAYAT GÜVEN AVRUPA ŞAMPİYONU

Balıkesir Cunda Rüzgar Sörfü ve Yelken Spor Kulübü sporcusu Nurhayat Güven, İtalya – Garda'da Düzenlenen 2023 Techno 293 Avrupa Şampiyonası'nda, U17 Kızlar Kategorisi'nde Avrupa Şampiyonu oldu. 05-16 Nisan 2023 tarihleri arasında İtalya'nın Garda gölünde gerçekleşen ve dünyanın birçok ülkesinden toplamda 225 sporcunun katıldığı Techno 293 Avrupa Şampiyonası sona erdi. Garda gölünde ülkemizi, TYF Yelken Ligi yarışları sonrasında Milli Takıma seçilen 24 sporcu temsil etti.

Cunda Rüzgar Sörfü ve Yelken Spor Kulübü sporcusu Nurhayat Güven, İtalya – Garda'da Düzenlenen 2023 Techno 293 Avrupa Şampiyonası'nda, U17 Kızlar Kategorisi'nde Avrupa Şampiyonu olarak Ayvalık'ı gururlandırdı.

9 ülkeden 31 sporcunun yarıştığı Techno 293 U17 Kızlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu Nurhayat Güven (Cunda Rüzgar Sörfü ve Yelken Spor Kulübü), Techno 293 U13 Kızlar kategorisinde Parla Kabasakal (Emr Windsurf ve Yelken Spor Kulübü) Avrupa Birincisi ve 5.0 Altı U13 Kızlar klasmanında Nil Erdamar Avrupa Birincisi olurken, 8 ülkeden 53 sporcunun mücadele verdiği Techno 293 U13 Genel sınıfında Avrupa İkincisi Sarp Şarlı (Urla Deniz Spor Kulübü) oldu.

9 ülkeden 38 sporcunun yarıştığı Techno 293 U17 Erkekler kategorisinde ise Orhan Emre Kandemir (Cunda Rüzgar Sörfü ve Yelken Spor Kulübü) 9., Adahan Topal (Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi) 11. ve Ali Kerem Ertan (Gülbahçe Yelken ve Rüzgar Sörfü Spor Kulübü Yelken Şubesi) 24. oldu.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “İlimiz su potansiyeli açısından önemli bir zenginliğe sahip. Bu zenginliğin spor turizmine kazandırılması için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sporcularımız da Türkiye'de ve dünyada elde ettikleri bu büyük başarılarla bizlere büyük gurur yaşatıyor. Sporcularımızın antrenörleri Tuğrul Albayraksaran, Buğra Kandiş ve Kağan Urul başta olmak üzere, Avrupa Şampiyonumuz Nurhayat Güven ve ttüm sporcularımızı gösterdikleri başarılardan dolayı tebrik ediyoruz.” dedi.

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans