ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

85 MİLYONUN BİR OLDUĞU TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDECEĞİZ

MİLLET İTTİFAKI Balıkesir Kuva-yı Milliye Meydanı'ndaydı. Meydanın hınca hınç dolduğu mitingte, Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesirlilere seslendi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katıldığı Balıkesir mitinginde Kılıçdaroğlu, Balıkesir'in İstiklal Madalyası beklentisini gündeme getirdi, bir önceki Balıkesir mitinginde verdiği sözü hatırlatıp “istiklal madalyasını unutmadım, Bay Kemal unutmaz” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, “Kuvayı Milliye Meydan'ındayız. Türkiye'nin makus talihini bu meydanda yeneceğiz. Daha önce bu meydanda konuştum, Balıkesir'e istiklal madalyası verilmesini istediğimi söylemiştim,  unutmadım; Bay Kemal sözünden dönmez” dedi.

 “KAVGA ZAMANI DEĞİL, KUCAKLAŞMA ZAMANI”

Yağışlı havaya karşın Kuva-yı Milliye Meydanı'nı dolduran vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Hepinize en içten sevgilerimi sunuyorum. Türkiye'nin büyük sıkıntıları olduğunu biliyorum, evlerde geçim sıkıntısını, yurt dışına gitsek daha iyi geçiniriz beklentisi içinde olduğunuzu biliyorum. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Artık değişimin zamanı. Yeni bir ruha, yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Bunu sade bir vatandaş olarak ifade ediyorum. Çok kutuplaştık, çok savrulduk, artık birleşelim, kucaklaşalım. Artık birlik zamanı. Kavga zamanı değil. Birbirimize sert sözler söyleme zamanı değil. Ülkenin içindeki karamsar atmosferi aşma zamanı” şeklinde konuştu.

 

BÖYLE ZENGİN BİR COĞRAFYADA ÜRETİCİ ZARAR EDER Mİ?”

  1. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesirlilere şu mesajları verdi:

“Bir anne çocuğunun beslenme çantasına yarım ekmek koyuyor, salça sürüyor okula gönderiyor, bu acıylı biliyorum. Bir çocuk karanlıktaysa 85 milyon karanlıktadır. Yeni bir anlayışı ülkeye getireceğim. Hiç kimseyi ötekileştirmeden. Tamamen 85 milyonun bir arada huzur içinde yaşadığı bir ülkeyi inşa edeceğiz. Bunun yolu sizlerin oylarınızdan geçiyor.

Söz veriyorum altı lider birlikteyiz.  Bu ülkede huzur istiyoruz. Burası Balıkesir. Kuva-yı Milliye'nin merkezi, tarımın, turizmin, eğitimin merkezidir burası. Bu bölgenin şikayetlerini de biliyorum. Zengin bir coğrafyada çiftçi zarar eder mi, buğday dışarıdan, arpa dışarıdan, et dışarıdan, canlı hayvan dışarıdan geliyor. Sen yurt dışındakini destekleyeceğine kendi üreticini desteklesene. Bizim insanımız kazansın.

 

“HİÇBİR ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRMEDİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ”

Onlar beşli çeteler için çalıştılar,  Bay Kemal vatandaşı için çalışacak. Bizim için yandaş değil vatandaş önemli. Herkesin ürettiği kazandığı kimsenin zarar etmediği bir tabloyu inşa edeceğiz. Ötekileştirmeyi bitireceğiz. 85 milyon birlikte çalışacağız, bu ülkeye Bay Kemal'in sözü var. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğiz. Her evde huzurun bereketin olduğu, insanların güler yüzlü olduğu, caddesinde parklarında sokaklarında özgürce dolaşabildiği bir ülke arzuluyoruz.

100 bin öğretmen atamasını cumhuriyetin 100. Yılında yapacağız. Bütün köy okulları açılacak. Köyde öğretmen de olacak öğrenci de olacak. Her köyde ziraat teknisyeni, ziraat mühendisi olacak. Toprak analizleri yapacak, planlama yapılacak, çiftçi üretecek, asla zarar etmeyecek. Veteriner sağlık teknisyeni olacak. Onlar da üreticinin yardımcısı olacak. Köyde imam olacak. Köylere huzur gelecek.

 

“KURBAN BAYRAMINDA HER EMEKLİNİN HESABINDA 15 BİN LİRA İKRAMİYESİ OLACAK”

Emekliler, 2015'den bu yana söylüyorum, ramazan bayramında ve kurbanda emeklilere asgari ücret kadar ikramiye verelim. İtiraz ettiler, parayı nereden bulacaksın dediler. Sonra baktılar Bay Kemal haklı ikramiye verdiler. Benim sözüm söz, emekliye ramazan bayramında ve kurbanda asgari ücret kadar bir ikramiye verilecek. Kurban bayramı var önümüzde. Bankaya gidince her emeklinin hesabında 15 bin lira parası olduğunu göreceksiniz.

Bunu söyledim ya, efendim parayı nereden bulacaksın diyor. Sen beşli çeteye buluyorsun, beşli çeteye var emekliye yok. O parayı söke söke alıp emekliye işçiye üreticiye vereceğim. Biz onlar gibi değiliz. Biz mütevazı yaşayan insanlarınız. Biz sizdeniz, sizin gibiyiz. Evimiz barkımız mutfağımız öyle. Biz çocuklarımız askerlik yapsın diye bedelliye göndermedik. Garibanın çocuğu gidiyorsa Bay Kemal'in çocuğu da gitsin. Bizim felsefemiz odur. Siyasetçi halka örnek olacak. Ahlaklı bir siyaset, erdemli bir siyaset, ilkeli bir siyaset, toplumun sorunlarını çözümlemeye odaklanmış bir siyaset. Bunun mücadelesi veriyorum. Sizlerle kazanacağız.

 

“O PARALAR BEŞLİ ÇETELERİN DEĞİL HALKIN PARASI”

418 milyar dolar dolar soydular, götürdüler. Para yok, kasa boş, papazı verdiler. Güçlü olursanız bu ülkenin hakkını savunursunuz. Güçsüzseniz, paraları başkasına kaptırmışsanız, sizin bu ülkeye faydanız yoktur. 418 milyar dolarlık malı götürdüler. Son kuruşuna kadar nerede olduğunu biliyorum, tamamını bu ülkeye geri getireceğim. O paralar beşli çetelerin uyuşturucu baronlarının değil, halkın.

 

“EVLATLARIMIZ İŞ GÜÇ SAHİBİ OLMALI”

Hakkı hukuku adaleti getireceğim. Gencecik evlatlarımız üniversite bitiriyor, ama işsizler. Bunların sayısı milyonları buluyor. Bu tabloyu düzeltmemiz lazım, evlatlarımız iş güç sahibi olmalı. Çalışıyor KPSS'de yüksek puan alıyor sözlüde eliyorlar. KPSS'de başarın, sözlüyü kaldıracağız, torpili bitireceğiz.  Dayın varsa giriyorsun, garibanın dayısı yok, sahipsiz mi kalacak, onun sahibi Bay Kemal.

 

“TÜRKİYE'NİN HUDUTLARI YOL GEÇEN HANI OLDU. HUDUT NAMUSTUR”

Suriyeli kardeşlerimiz yol geçen hanı yaptılar burayı. İpini koparan geliyor. Afganistan'dan, Afrika'dan Irak'tan. Bu ülkenin sınırı yok sanki. Hudut namustur. Hudutlar yol geçen hanı. 3.6 milyon Suriyeli var, bütün Suriyelileri ülkelerine uğurlayacağım, çok açık ve net söylüyorum. Gönderemezsin diyorlar, göndereceğiz. Suriyelilerle görüştüm, nasıl göndereceğimi anlatırım. Biz bunların tamamını yapacağız, burası yol geçen hanı olmayacak, Türkiye onurlu ve güçlü bir ülkedir. Bizim evlatlarımız işsiz, asgari ücretin yarısına 18 saat çalışıyorlar. Suriye'de can ve mal güvenliklerini de sağlayacağız.

 

“BAY KEMAL SÖZÜNDEN DÖNMEZ”

Bay Kemal sözünden dönmez. Ne pahasına olursa olsun hiçbir vatandaşımın başını öne eğdirmeyeceğim. Hepimiz göğe bakacağız. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulamaya kalkıyorlar. Onların ne olduğunu anlatayım, tank palet fabrikasının 20 milyar dolar değeri var, Katar'a peşkeş çektiler verdiler. Sözüm söz, tank palet fabrikasını geri alıp şanlı ordumuza vereceğim. Sözde milliyetçi değiliz biz. Üç beş kuruş için dileneceksin, Bay Kemal dilenmez. Hakaret ettiğin adamın ayağına gidiyorsun.

Suriye'de 34 askerimiz şehit edildi, Erdoğan Putin'in kapısında bekletildi, bu mudur dünya liderliği, bu mudur Türkiye'nin itibarı. Şehit olan bizim askerimiz. Rusya'nın özür dilemesi lazım değil mi? Tazminat ödemesi lazım. Bütün bunları unuttu, ayağına gitti, yalvardı yakardı döndü geldi.  Bu mudur milliyetçilik?

 

“27,5 YIL DEVLETE ÇALIŞTIM. BÜTÇE NASIL YAPILIR, GELİR NASIL TOPLANIR HAYATIM BÖYLE GEÇTİ''

Bizim için önemli olan bu ülkenin çıkarlarıdır. Dışarıdan petrol, doğalgaz alıyorsun dolarla ödüyorsun, Afrika'dan kömür getiriyorsun dolarla ödüyorsun. Allah'ın güneşi var, Urfa'dan başlayıp ülke sathında elektriği çiftçiye ücretsiz vereceğiz. Artan elektriği satacaksınız.

27.5 yıl devlete çalıştım. Bütçe nasıl yapılır, gelir nasıl toplanır, savurganlıkla nasıl mücadele edilir hayatım böyle geçti, savurganlığı bitireceğim. Tüyü bitmedik yetim hakkının nasıl yendiğini biliyorum. 16 uçak var cumhurbaşkanına bağlı, hepsini satıp yangın söndürme uçakları alacağım. Ormanımız yanarken, oradaki ecanlılar kavrulurken bu nasıl vicdandır, 16 uçağın var. Orman yandı, uçak bile bulamadılar.

Türk Hava Kurumu devreye girecek, kadim bir kuruluştur. Kızılay'ı da düzelteceğiz, çadır madır işini bitireceğiz. Beş altı yedi yerden maaş alma dönemini bitireceğiz. Gencecik evlatlarımız işsiz.

Her şey çok güzel olacak. Bu memlekete baharlar gelecek. Hepimiz huzur içinde yaşayacağız.”


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans