ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

PEDALA KUVVET, KALBE SAĞLIK AFİYET

Bisikletliler Derneği Edremit Temsilciliği  ile İda Madra Bisiklet ve Doğa Sporları grubuna üye bisikletçiler, Kalp Haftası kapsamında “İyi Bir Kalp İçin Haydi Pedallayalım!” sloganıyla farkındalık sürüşü gerçekleştirdi. Akçay'dan Edremit'e pedallayan bisikletçiler, yollarda tezahüratlarla karşılandı.



Edremit Bisikletliler Derneği ile İda Madra Bisiklet ve Doğa Sporları grubu üyesi bisikletçiler ve bisiklet dostları, Akçay Kordon'da buluştu. Türk Kalp Vakfı, Özel Körfez Hastanesi ve Edremit Belediye'sinin destek verdiği farkındalık sürüşü öncesinde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Dünya'da kalp ve damar hastalıklarının birinci ölüm neden olduğu belirtilerek, ülkemizde de her yıl 125 bin ölümün kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığı hatırlatıldı. Bu sayının kanserden kaynaklı ölümlerin iki katı olduğuna dikkat çekildi. Kalp sağlığı için 7'den 77'ye herkesi hareketli bir yaşama davet eden bisikletçiler, kalp hastalıklarının %80'ninin önlenebilir olduğuna dikkat çekerek, “Kalbinizi korumak için yaşam biçiminizi değiştirin. Sağlıklı beslenin, fiziksel olarak aktif olun, stresle başa çıkın, tütün kullanmaktan kaçının” mesajı verdiler.

Açıklamanın ardından her yaştan bisikletçinin destek verdiği farkındalık sürüşü için start verildi. Güvenlik güçlerinin ve sağlık ekiplerinin eskort desteğiyle Akçay'dan Edremit'e kadar pedallayan bisikletçiler, özel yelekleri ve bisikletlerini süsledikleri kalpli balonlarla trafikte büyük ilgi çekti, vatandaşlar tezahüratlarıyla bisikletçilere destek verdi. (C. Saffet Yılmaz)

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans