ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

“Tüketici hakem heyetleri kapandı, tüketici sahipsiz kaldı”

Tüketiciyi Koruma Derneği(TÜKODER) Balıkesir Şubesi Başkanı Kemal Büyükışık, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti'ni(BGC) ziyaret etti.

10 yıldan beri TÜKODER Balıkesir Şube Başkanlığı görevinde bulunan Büyükışık, Balıkesir ilindeki “Tüketici Hakem Heyetleri”nin üçü dışında tüm ilçelerde kapatıldığına dikkati çekerek, “Tüketici sahipsiz kaldı” dedi.

Halen 567 üyelerinin bulunduğunu belirten Büyükışık, şunları söyledi: 

“TÜKODER'in, ülke genelinde 45 şubesi var. Bu şubeler, tüketicilerin haklarını korumak için çaba harcıyorlar. Ancak daha önce ülke genelinde, 2 bin dolayında ‘Tüketici Hakem Heyeti” görev yapıyordu. Bu heyetlerde TÜKODER'den de bir temsilci bulunurdu. Ancak devlet, masraf oluyor diye bunların yaklaşık binini kapattı. Şu anda Balıkesir'de, merkezin yanı sıra Altı Eylül ve Karesi ilçelerinin dışında ‘Tüketici Hakem Heyeti' kalmadı. Bu büyük bir eksikliktir. Şimdi aldıkları ayıplı ürünler nedeniyle tüketicilerin, CİMER'e başvurmaları isteniyor. Ondan da sonuç alınamıyor.”

2004 yılında kurulup, Balıkesir'in en eski dernekleri arasında yer alan TÜKODER Bandırma Şube Başkanı Kemal Büyükışık, derneklerine tüketicilerin en çok internet alışverişi, elektronik eşya, cep telefonu ve devre mülk konularındaki mağduriyetleri nedeniyle başvuru yaptıklarına işaret ederek, “Tüketicilerimizin mağduriyetlerini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu hak aramayı yapabilmemiz için vatandaşlarımızın, alışverişleri sırasında ürünlerle ilgili mutlaka belge, fatura almaları veya sözleşme yapmaları gerekir” diye konuştu.

Büyükışık, Balıkesir merkez, Altıeylül ve Karesi ilçelerinin “Tüketici Hakem Heyetleri”nde temsilcilerinin bulunduğunu, Kent Konseyi'nde görev yaptıklarını, zabıtalara tüketici eğitimi, okullarda öğrencilere bilinçli tüketici olmaları için eğitim çalışmaları yaptıklarını, “Şehre Vefa Meclisi”nde yer aldıklarını, derneklerinin üyelik aidatının ise yıllık sadece 12 lira olduğunu belirtti. TÜKODER Başkanı Büyükışık, ayrıca hasta hakları, spor, eğitim, müzik, tiyatro konularında gruplar oluşturup çalışmalar yaptıklarını, geziler düzenlediklerini sözlerine ekledi.


 BANDIRMA TÜKDER'E ZİYARET

Büyükışık ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Bandırma Tüketicileri Koruma Derneği'ni(TÜKDER) de ziyaret etti. Kemal Büyükışık, Nuray Direk Hügül'ün başkanlığındaki TÜKDER yöneticileriyle düşünce alışverişinde bulundular.

Kemal Büyükışık'ın başkanlığındaki TÜKODER Balıkesir Şubesi'nde başkan yardımcısı olarak Recai Yıldırım görev yapıyor. Yönetim kurulu üyeliklerini ise Suna Kandemir Günaydın, Nuran Yavaş, Av. Mehmet Örgek, Ferdi Bayram ve Turan Boduroğlu yürütüyor. Büyükışık, “Çok uyumlu ve arkadaşça çalışan bir yönetim kuruluna sahibiz” dedi.  (ÖNDER BALIKÇI)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans