ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Atatürk’ün Erdek’e gelişini onlar kutlayacak Platform ve ADD şubelerine bravo!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Erdek'e geliş yıldönümünü Güney Marmara Kültür Platformları Birliği ile Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma ve Erdek şubelerinin birlikte kutlamak için çalışmalar yaptıkları bildirildi.

Güney Marmara Kültür Platformları Birliği üyesi Salih Yaldız, bu konuda yaptığı açıklamada, “Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı'nın, ‘Bandırma Manşet'te yayınlanan ‘Erdek'te Atatürk'e Kim Karşı?' başlıklı yazısını okuduktan sonra harekete geçtik. Platform olarak ADD Bandırma ve Erdek şubeleri ile işbirliği içinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün, son ziyaretini gerçekleştirdiği Erdek'te, 23 Haziran'da ilk kutlamayı başlatma kararı aldık. Gazeteci Balıkçı'ya, bu duyarlılığı ve konuyu gündeme taşıdığı için teşekkür ederiz” dedi.

Bilindiği gibi gazeteci-yazar Önder Balıkçı, birkaç yıldır konuyu gündeme getirerek, bu kutlamayı Erdek Belediyesi'nin başlatması için Erdek Belediyesi'ne şifahi ve yazılı başvurularda bulunmuş, ancak sonuç alamamıştı. Balıkçı, son olarak da Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'a, 19.04.2023 tarihinde bir dilekçe vererek, konuyu bir kez daha gündeme taşımış, ancak Karışık, başvuruyu Erdek Belediye Meclis toplantısının gündemine getirmeyerek, “Bu konuda sıkıntı var. Hele şu seçim geçsin bakalım” diyerek garip bir açıklama yapmış, ancak Atatürk'ün, Erdek'e gelişinin ilk kez kutlanmaya başlamasına kimlerin karşı çıktığı, bu konudaki “sıkıntı”nın ne olduğunu belirtmemişti. 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans