ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KUVA-YI MİLLİYE GÜNÜ KUTLANDI

16 Mayıs 1919 tarihinde düşman işgaline karşı Alacamescit'te bir araya gelen 41 Bayrak Adam'ın yaktığı Kuvâ-yi Milliye ateşinin yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.


Kuvâ-yi Milliye Anıtı'nda gerçekleştirilen törende Vali Şıldak ve protokol üyeleri 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi ile karşılandı. Daha sonra Vali Hasan Şıldak, Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından Kuvâ-yi Milliye Anıtına Türkiye haritalı çelenk sunuldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Zeynep Karaoğlu
“Balıkesir Kuvayı Milliye Destanı” adlı şiiri, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi öğrencisi Serkan Zeynep Barın ise “Kahramanlık” adlı şiiri okudular.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “16 Mayıs tüm Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacak bağımsızlık meşalesinin günü. Kuvâ-yi Milliye ateşini yakarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında en büyük rolü oynayan kahramanlarımıza çok şey borçluyuz.” ifadelerini kullandı.



16 Mayıs 1919'da ülkenin kurtulması için kurtuluş mücadelesini başlatan 41 bayrak adam törenle anıldı. 22'nci Kuvayi Milliye Günü Adnan Menderes Mahallesindeki Kuvayi Milliye anıtında düzenlendi.

Vali Hasan Şıldak'ın yerli ve milli otomobil TOGG'u sürerek geldiği kutlama programında anıta Türkiye temalı çelenk sunuldu. Kuvayi Milliye ateşini yakan 41 Bayrak Adam için saygı duruşunda bulunularak hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasının ardından tören sona erdi.

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans