ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlaması Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirildi. Balıkesir Tren Garı'ndan Atatürk Anıtı'na kadar Ata'ya Saygı Yürüyüşüyle başlayan kutlamalar anıta çelenk sunulmasının ardından Kurtdereli Spor Salonu'nda devam etti.


Tren Garı önünde toplanan gençler ve protokol üyeleri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu'nun da eşlik ettiği yürüyüş Atatürk Anıtı'nda son buldu.


19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tertiplenen yürüyüşün ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk sunma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok ve Serkan Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın yanı sıra, siyasi partilerin il başkanları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Anıttaki tören çelenk sunumunun ardından sona erdi.

 

GENÇLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Anıttaki törenlerin ardından protokol üyelerinin katılımıyla Kurtdereli Spor Salonu'nda kutlamalar gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan salondaki kutlamalarda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp yaptı. Özalp gençlerin ülkenin geleceği olduğunu belirttiği konuşmasının ardından gençlerin hazırladığı gösteriler sergilendi. Kutlamalar kapsamında Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Merve Çetin “O Geliyor” isimli şiiri seslendirdi. Şiirin ardından T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenleri “Yörük Ali” ve “Nar Danesi” isimli türkülerle törene katılanları coşturdu. Türkülerin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Ekibi deprem temalı gösterisini sundu. Halk oyunları ekibi Güneydoğu Anadolu Bölgesine ait oyunları Balıkesir yöresiyle birlikte sundu. Rahmi Kula Anadolu Lisesi öğrencisi Serkan Tavşanlı'nın “İstiklal Savaşında Mustafa Kemal” isimli şiiri salonda duygu dolu anlar yaşattı. Şiirin ardından Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları ile Kurtdereli Mehmet Pehlivan Spor Lisesi öğrencileri çeşitli spor dalları ve jimnastik gösterisini sundu. Balıkesirli Milli Sporcuların takdimi ile devam eden kutlamalar “Memleketim” adlı türkünün söylenmesiyle son buldu.

Kurtdereli Spor Salonundaki kutlama programına Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, İsmail Ok, Serkan Sarı'nın yanı sıra protokol üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN ÖZÜNÜ 19 MAYIS RUHU OLUŞTURUR”

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp kutlamalarda günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kendisini Türkiye Cumhuriyeti ile özdeşleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ben o gün doğdum.” dediği mukaddes gün 19 Mayıs 1919'dur. Tarihimize ışık tutan Nutuk'un ilk sayfası, “Ya istiklal ya ölüm” anlayışıyla başlayan Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımı, hürriyet ve istiklâlin ilk haykırışı, tüm dünyaya ilanıdır. Ezelden beri var olmuş ama asla esir olmamış milletimizin, tarih sahnesinde hürriyet sevdasıyla şahlanışı, göğe yükselişidir. Amasya'ya, Sivas'a, Erzurum'a, Ankara'ya ve nihayet Afyon üzerinden İzmir'e uzanacak uyanışın günüdür. 3 yıl içinde Ege'de denize dökülecek düşmana karşı durmaya ant içilen gündür. Kurtuluş umudunun denenmesi değil, bir inancın sahneye konmasıdır. Bugün, artık tamamı rahmete kavuşmuş atalarımıza saygı ve minnet günüdür. Küllerinden yeniden doğan Türkiye Cumhuriyeti'nin özünü oluşturan 19 Mayıs ruhu, milletimizin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Zorluklara karşı azim, inanç ve kararlılıkla mücadele etmenin; birlikte yürümenin anlamı bu ruhta gizlidir.

“YARINIMIZIN VE VATANIMIZIN GELECEĞİSİNİZ”

Yarınlarımızın ve Vatanımızın geleceği en büyük zenginliğimiz Sevgili Gençler; İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, sizlere duyulan inancın ve güvenin bir göstergesidir. Vatanına, milletine ve bayrağına sevdalı, yaşadığı toplumu renklendiren, güzelleştiren; düşünerek, üretim sahasında bulunarak hep bir adım öteye, daha iyiye gitmeyi hedefleyen siz gençlerimizle güzel ülkemiz geleceğe çok sağlam adımlarla ilerleyecektir. Çalışkanlığınız, gayretiniz ve kadim kültürümüzden aldığınız ilhamla, bu toprakların hikâyesini yazacak ve miras olarak aktaracaksınız. Ülkemiz sizlerle güçlenecek, vizyonumuz sizlerle genişleyecek, Olimpiyatlar sizlerle zenginleşecek, kültür ve sanat sizlerle derinleşecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sizlere vasiyeti olan ” Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” sözünü aklınıza ve kalbinize kazıyınız. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Sizlere her alanda güveniyor, inanıyor ve sizlerle gurur duyuyoruz.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans