ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

ALTIEYLÜL KİTAP FUARI CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

Altıeylül Belediyesince bu yıl 3'ncüsü düzenlenen Kitap Fuarının lansmanı dün gerçekleştirildi. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı bu yıl kitap fuarının 28 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında 75. Yıl Parkı'nda yapılacağını duyurdu. Geçtiğimiz yıl 70 binin üzerinde katılımcının yer aldığı Altıeylül Kitap Fuarı bu yıl yine 75. Yıl Parkında düzenlenecek. 100'ün üzerinde şair ve yazarın imza günü ve söyleşide bulunacağı kitap fuarında bu yıl rekor sayıda katılım bekleniyor.

“ETKİNLİK TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK YAPTIK”
Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, düzenlediği basın toplantısında bu yıl 3'ncüsü düzenlenen kitap fuarı hakkında bilgiler verdi. Avcı gençlere büyük önem verdiklerini belirterek, gençlere yapılan yatırımın ülkenin ve Balıkesir'in geleceğine yatırım şiarıyla hareket ettiklerini söyledi. Avcı, “2023 yılında etkinlik takvimimizde bir değişiklik yaptık. Geçen sene Eylül ayı sonu Ekim ayı başı gibi kitap fuarını yapmıştık. Bu sene Eylül ve Ekim ayı etkinlik takviminin çok dolu olmasından dolayı bu sene kitap fuarını Mayıs sonu Haziran ayı başı gibi planladık. Tabi biz 12'nci ayda planlamalarımızı yapıyoruz. Bu sene doğal olarak seçim işini çok kestiremedik. Seçim ikinci tura kaldığında aslında bir revize edelim düşüncesi hasıl oldu ama yaptığımız değerlendirme ve istişarelerde hem üniversite sınavı geliyor hem sene sonu geliyor. Dolayısıyla sözleşmeler de yapılmıştı ve aynı şekilde devam etmesi yönünde karar almış olduk. Bu sene kitap fuarını Mayıs sonu Haziran başı, kurtuluş etkinliklerimizi 30 Ağustos'ta başlatarak 8 Eylül'e kadar olacak şekilde planladık” diye konuştu.

 

 

“DOĞA FESTİVALİ YAPIYORUZ”
Altıeylül Belediyesinin düzenlediği etkinlik ve festivaller hakkında da bilgiler veren Hasan Avcı, “Geçen sene Tülütabak Tiyatro Festivali yapmıştık, onu da bu sene 10'ncu ayda inşallah yapmayı hedefliyoruz. Bu sene bir de Altıeylül Belediyesi olarak hedefimiz Eylül-Ekim ayı içerisinde üç günlük doğa festivali düzenlemek. Çünkü Balıkesir'de Roman nüfusunu en çok barındıran ilçelerden birisi olarak Roman vatandaşlarımızın yaşam tarzını da şehrimize tanıtmak istiyoruz” dedi.

 

 

“CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR”
Kitap Fuarının bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Hasan Avcı, “İşte bunlardan ilki olan kitap fuarını bu hafta Cuma günü inşallah başlatmış olacağız. Bun huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü hangi etkinliği yapsak sizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Burada da kitap fuarını biz Büyükşehir Belediyemizle birlikte düzenliyoruz. Hem yükünü beraber çekiyoruz, hem maddiyatını beraber çekiyoruz. Geçen sene 75. Yıl Parkında kitap fuarını düzenlemiştik. Bu sene yine 75. Yıl Parkında düzenliyoruz. Geçen sene söyleşilerin büyük bir kısmını Hasan Can Kültür Merkezi'nde gerçekleştirmiştik. Bu sene bir değişiklik yaptık ilk ve son söyleşimizi Avlu'da gerçekleştireceğiz. Avlu'nun durumunun müsait olmasına göre bir miktar daha program yapacaktık ama orada da yoğunluk var. İlk ve son program Avlu'da olacak. Yine bir kısım söyleşilerimiz 75. Yıl Parkının içerisinde olacak. Yine bazı söyleşilerimiz de Hasan Can Kültür Merkezimizde olacak. İnşallah Cuma günü startını vereceğiz. Tabi seçim yasakları da bu işin içerisine giriyor ama biz bir kitap fuarıyla ilgili Cuma günü saat 10.30'da küçük bir kurdele kesimini Büyükşehir Belediye Başkanımız, Karesi Belediye Başkanımızla keseceğiz. Cuma günü başlayıp önümüzdeki hafta pazara kadar 9 gün yine şehrimize güzel bir etkinlik yapacağımıza inanıyoruz. Hayat su gibi akıp geçiyor. İlk başladığımızda çok heyecanlıydık. O zaman şu an otopark olarak kullanılan alanı Büyükşehir Belediye Başkanımızdan istediğimizde oradaki araçları çıkartarak bize orayı tahsis etmişti. İlk fuarımız orada gerçekten güzel olmuştu. Geçen sene yine 75. Yıl Parkı Büyükşehir Belediyemize aitti, Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla bedelsiz olarak Altıeylül Belediyesine devri yapıldı. Biz de artık kendi yerimiz düşüncesiyle geçen sene itibariyle artık kitap fuarını orada yapmaya başlamış olduk. İnşallah üçüncüsünü yapıyoruz, güzel gidiyor. Geçen sene 70 binin üzerinde katılımcıyla dolu dolu bir kitap fuarını gerçekleştirmiş olduk. Bu sene yine hem öğrencilerimizle, yazarlarımızla, Balıkesir'de bu konuşu dert edinene kim var ise onları kitap fuarımızda görmekten mutluluk duyacağız” ifadelerini kullandı.

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans