ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

KADINLAR GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR

Haber: C.Saffet Yılmaz

                Ayvalık Kadın İnsiyatifi Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı kitlesel basın açıklaması ile Eşitlik karşıtı, kadın düşmanı söylemler ve uygulamalarla niyetini defalarca ortaya koyan iktidar, seçim sürecinde kurduğu ittifaklarla ‘nihai hedefini' gerçekleştirmeye hazırlandığını dile getirdiler.Kadın İnsiyatifi adına Şebnem Yüksel'in okuduğu ve katılımcı kadınların farklı sloganlar ile kadın düşmanı polirikaları protesto ettiği açıklamada kadınlar ana slogan olarak: “Hayatlarımızdan,haklarımızdan,hayallerimizden vazgeçmiyoruz.” diye haykırdılar.



                “OYLARIMIZLA,GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

                “Programlarının ana eksenine laikliği ve kadın erkek eşitliğini yok etmeyi koyan, LGBTİQ+ bireylere yaşam hakkı tanımayan partileri yanına alarak kadınların hayatını ve geleceğini tehdit ediyor.14 Mayıs seçimlerinde, HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi gibi kadını yok sayan partilerle birlikte mecliste çoğunluğu oluşturan blok, geleceğimizi karartmaya hazırlanıyor. Bu bloğun yeni meclis üyeleri, daha mazbatalarını bile almadan kadın düşmanı fikirlerini açıkça ortaya koymaktan çekinmiyor.Meclisteki bu çoğunluğun laiklik ve eşitlik karşıtı siyasi programlarını hayata geçirmelerinin önündeki en önemli fren, 28 Mayıs Seçimini kazanmaktır. Sandığa gidip, oylarımızla geleceğimize sahip çıkmaktır. Ülkenin ekonomik, sosyal, toplumsal tüm alanlarda uğratıldığı tahribatın giderilmesine, eşitlikçi, laik, demokratik mekanizmaların oluşturulmasına giden kapının açılması da aynı şekilde buna bağlıdır.Oylarımızla sağlayacağımız değişim; demokratik dönüşümün, hukukun üstünlüğünün, eşitliğin sağlanmasının, ayrımcılık ve şiddetin ortadan kaldırılmasının önünü açacaktır.

                “Biz kadınlar, on yıllardır kazanılmış haklarımızı korumak için mücadele ettik. Hiçbir zaman yılgınlığa kapılmadık. Sadece son 3,5 yılda hayatlarımızı ve haklarımızı hedef alan pek çok girişimi durdurmayı başardık. Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin, ülke bütünün demokratikleşmesi yolundaki en önemli dinamik olduğunu gösterdik.Hiçbir erkek ittifakı bizi eşitlik ve özgürlük yolumuzdan döndüremez.HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi ile birlikte oluşturulan ultra cinsiyetçi yeni meclisteki kadın düşmanı çoğunluğu da durduracağız.”

Ellerinde taşıdıkları dövizlerle farklı kadınlar tarafından basın açıklaması sırasında sıkça okunan “HKG'yi hatırla,6 yaşında çocuklar zorla "evlendirilmesin", “çocuk cinsel istismarının hesabı sorulsun diye oy ver! #geleceğine sahip çık.” “Çocuğumun beslenmesine ne koyacağım diye düşünmene sebep olanlara değil, zamları durduracağım diyene oy ver! #Geleceğine sahip çık.” “Çocuk cinsel istismarıyla mücadelede en önemli uluslararası güvence olan Lanzarote Sözleşmesi'nden çekilmek isteyenlere değil, onların karşısında duracaklara oy ver ! #Geleceğine sahip çık.”Yıllardır çocuklara tecavüz edenlere af çıkarmaya çalışanları durdurmak için oy ver! #Geleceğine sahip çık.” “Sen çocuğuna okul ayakkabısı alamazken kendi çocuklarına gemiler alanda değil,  çocuklar için çalışacağım diyene oy ver! #Geleceğine sahip çık.” Ev içi şiddetten korunmamızın yasal güvencesi olan 6284 sayılı Yasa kaldırılmasın diye oy ver! #Geleceğine sahip çık,”6284 'ü kaldırmak isteyenleri Meclis'e taşıyanlara değil, 6284 'ün uygulanması için uğraşacak olana oy ver! #Geleceğine sahip çık.”Şiddete karşı en temel güvencemiz olan İstanbul Sözleşmesi için oy ver!#Geleceğine sahip çık.” ”Boşanma ve nafaka hakkı için oy oy! #Geleceğine sahip çık.”Boşanırsan gidecek yerin, çocuklarına bakacak paran yok diye şiddet gördüğün evliliği sürdürmek zorunda kalmamak için oy ver!” #Geleceğine sahip çık.”Ne giyip giymeyeceğine, başını örtüp örtmeyeceğine kendin karar verebilmek için oy ver! #Geleceğine sahip çık.”Okumana, çalışmana, dışarı çıkmana senin yerine başkası karar vermesin diye oy ver! #Geleceğine sahip çık.” “Kadınlara ve LGBTİ+'lara karşı şiddeti ve ayrımcılığı azmettirenlere değil, temel insan haklarını savunana oy ver !  #Geleceğine sahip çık.” Sloganları ile devam eden etkinlik tüm kadınların birlikte:“Yapabiliriz,14 Mayıs'ta biz kazandık,yine kazanacağız.#Oy ver #Geleceğine sahip çık.” Tek adamın keyfine göre karar aldığı değil, hukukun üstünlüğü ilkesine saygı duyulan demokratik bir Türkiye için Oy VER ! #GeleceğineSahipÇık

 Haykırışları ile son buldu.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans