ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR'DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ

CHP Balıkesir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Serkan Sarı 28 Mayıs'ın ardından yükselişi durdurulamayan döviz kurlarında her gün yeni bir rekor tazelediğini söyledi. Sarı, “En düşük emekli aylığı 1.245 lira azaldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi verdiği 22 bin lira vaadi bile, 28 Mayıs seçimlerinden bugüne yaklaşık 188 dolar eridi” dedi. Yerel seçim çalışmalarına hız verdiklerini anlatan CHP'li Serkan Sarı iddialı konuştu: “Balıkesir'in 1. Partisi olacağız ve yerel yönetimlerde hakimiyetimizi kuracağız.”

 CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. CHP kongre süreci hakkında bilgi veren Sarı, “yenilenerek, tazelenerek” güçleneceklerini söyledi. Sarı şöyle konuştu:

“Geçen hafta gerçekleştirilen Parti Meclisi ve MYK toplantısında yapılan değerlendirmeler ışığında, kongreler süreci başlatıldı. Süreç mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanacak. Tüzüğün bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dönük, parti örgütünün taleplerini dikkate alacak bir komisyonun kurulmasına da karar verildi. Örgütlerimizin yenilenerek, tazelenerek, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, kırmadan, dökmeden, güçlenerek, partimize yerel yönetim seçimlerinde büyük bir başarı yaşatması için, gereken her türlü çabayı göstereceğiz. Genel seçimlerin arkasından partimiz yerelde de kongre sürecine girdi. Ve şu an ilçelerimizde, illerimizde yoğun bir kongre süreci yaşanacak. Kurultay takvimi hızla tamamlanacak.”

 YEREL SEÇİMLERDE BALIKESİR'DE 1. PARTİ OLACAĞIZ

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, yerel yönetimlerle ile ilgili çalışmalarına da hız verdiklerini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu.

“Partimiz kendi içindeki yöneticilerini belirlemeye çalışırken, bir taraftan da yerel yönetimlerdeki çalışmaları aksatmadan sürdürüyor. En kısa zamanda Balıkesir'de; Büyükşehir Belediye Başkanlığını ve birçok ilçe belediyesini de CHP kadrolarına katarak etkin bir şekilde siyaset üreteceğiz. Yerelde, partimizin iddialarını hayata geçirmek için kararlı bir şekilde çalışacağız. Bu konuda iddialıyız! Balıkesir'in 1. Partisi olacağız ve yerel yönetimlerde hakimiyetimizi kuracağız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Balıkesir'de elde ettiğimiz başarıyı yerel iktidarda kesinlikle sağlayacağız. Halkımızın kaybetmiş olduğu umutları yereldeki belediye sayımızı artırarak yeşerteceğiz.”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı 28 Mayıs'ın ardından yükselişi durdurulamayan döviz kurlarında her gün yeni bir rekor tazelediğini söyledi. CHP'li Sarı şöyle konuştu:

“Dolar/TL, 14 Mayıs seçimlerinden önce 19.57, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs'tan önce ise 19.97 seviyesindeydi. Şimdi 23,38 seviyelerinde! 14 Mayıs'tan bu yana TL yaklaşık yüzde20 değer kaybetmiş durumda. 28 Mayıs'tan bu yana da yaklaşık yüzde 17 değer kaybetmiş durumda. TL Günden güne erirken vatandaşın alım gücü düşüyor. Asgari ücret 14 mayıstan önce yaklaşık 435 dolarken şimdi 364 dolara düştü. Yani 71 dolar kayıp var ki bu da bugünkü kurla 1660 TL ediyor.  Memur maaşındaki kayıp büyürken yılın başından bu yana 8 bin 506 liralık asgari ücretin alım gücü 6 bin 580 liraya düştü. En düşük emekli aylığı 1.245 lira azaldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi verdiği 22 bin lira vaadi bile, 28 Mayıs seçimlerinden bugüne yaklaşık 188 dolar eridi. Yani bir ayda gelinen durum ortada.''


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans