ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

MESUT ERGİN'DEN ZAM TEPKİSİ: ''AKARYAKITTAN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KALDIRILMALIDIR''

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Belediyenin hizmet araçlarının aylık akaryakıt giderinin, Özel Tüketim Vergisi artışıyla 15 Temmuz gecesi 468 bin lira arttığını belirterek, “Aylık akaryakıt giderimizin dörtte biri Özel Tüketim Vergisi'ne gidiyor” dedi.



Yerel yönetimlerin gelir kalemlerinin sınırlı olduğunu vurgulayan Başkan Ergin, Belediyelerin güçlü ekonomisiyle ayakta kalabilmesi, hizmetini sıkıntı çekmeden sürdürebilmesi için İller Bankası'nın desteğine, devletin sübvansiyonuna ihtiyacı bulunduğunu hatırlattı. 

Yerel yönetim hizmetlerinde tüm araçlarda kullanılan akaryakıtın Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf tutulması gerektiğini dile getiren Başkan Mesut Ergin, “Cadde, sokak, konteyter temizliği, park bahçeler ve fen işleri çalışmaları gibi hizmetlerin hangi kısmı özel tüketim vergisine giriyor? Hükumet bu ayrımı kısa sürede yapmalı, yerel yönetimlere nefes aldıracak desteği sağlamalıdır. Zaten asgari ücret ile gelen maaşlardaki artışlar nedeniyle bütçede yaşanan sıkıntılara akaryakıt zamları da eklenmiştir. Hükümet bu yanlıştan dönmeli, yerel hizmetlerde kullanılan akaryakıttan Özel Tüketim Vergisi acilen kaldırmalıdır” diye konuştu.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans