ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR ESNAF TEŞKİLATI AHİLİK HAFTASI'NI KUTLADI

Ahilik Haftası Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği organizasyonuyla hafta içine yayılan bir dizi etkinlik ile kutlanacak.
Ahilik Haftası'nın ilk günündeki ilk tören Atatürk Anıtı'nda yapıldı.
BESOB Başkanı Fehmi Erdem, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan ve esnaf temsilcileri daha sonra Vali İsmail Ustaoğlu ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin'i ziyaret etti.





Balıkesir protokolü ile mehter takımıyla kortej yürüyüşün ardından Ahilik Haftası etkinlikleri Zağnos Paşa Camii Meydanı'nda devam etti.
Zağnos Paşa Cami Meydanı'ndaki programa Vali İsmail Ustaoğlu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, CHP Milletvekili Serkan Sarı, MHP Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, DEVA Partisi Milletvekili Burak Dalgın, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Çiftçi, bürokratlar, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.




BAŞKAN ERDEM AHİLİĞİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Ahilik Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem; Ahiliğin Türklere özgü milli bir kuruluş olarak ortaya çıktığını, Türklerin Anadolu'da kök salması ve tutunmasında önemli rol oynadığını dile getirdi.

VALİ ŞED KUŞANDI

Konuşmaların ardından Ahilik Araştırma Eğitim Vakfı Ahilik Şed kuşatma töreni gösterisi Balıkesir Protokolü, Esnaf Teşilatı ve meydanda bulunan vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü ve alkış aldı.Tiyatro gösteri sonrası Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu'da salavatlar eşliğinde şed kuşandı.
Balıkesir'de yılın Ahisi seçilen Ahmet Büken'e ödülünü Vali İsmail Ustaoğlu, Yılın Kalfası Yiğit Sabancı'ya ödülünü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Yılın çırağı Necati Kayra Çavuşoğlu'na ise ödülünü Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem verdi.

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans