ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

18.02 ASKIYA ÇIKTI

1986 yılında İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması yapılan,18.02 bölgesi olarak bilinen Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 34 yıllık mülkiyet sorunu vatandaşların tapu ile aldıkları parsellerin tamamının korunması kaydıyla çözülüyor.

Toplumsal fayda ve katılımcılık ilkesi ön planda tutularak hazırlanan planlar 3 Mart itibarıyla askıya çıktı. 1 Nisan'a kadar devam edecek askı sürecinde isteyen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi zemin katta planları inceleyebilir.

Balıkesir Sanayi 2. Kapı bölgesinde 18.02 imar planındaki 34 yıllık mülkiyet sorunu, vatandaşların tapu ile aldıkları parsellerin tamamının korunması kaydıyla çözüme
kavuşturuluyor. Başından bu yana süreci sağlıklı bir şekilde işletmek adına toplumsal fayda ve katılımcılık ilkesini ön planda tutarak çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır süregelen sorunu çözüme kavuşturarak vatandaşların da mağduriyetine son verecek.
Mahkeme gerekçeleri dikkate alınarak hazırlanan imar planları 3 Mart itibarıyla askıya çıkarıldı. Askı süreci 1 Nisan'a kadar sürecek. Hazırlanan imar planları, Büyükşehir Belediyesi'nde vatandaşlar tarafından incelenebilir.
 

1986'DA İMARA AÇILMIŞTI
Balıkesir Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 18.02 imar planındaki mülkiyet sorunun kaldırılması ile ilgili gelişmeler devam ediyor. 18.02 bölgesinde tarlaların arsaya dönmesi sonucunda vatandaşların kendi aralarında yaşanan itilaflarından dolayı mahkeme tarafından yapılaşma durdurulmuştu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz 1986 yılında İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması yapılan bölgedeki mülkiyet sorunlarının ortadan kaldırılarak vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla talimat vermişti.

VATANDAŞIN HAKKI GÖZETİLDİ
Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmaların neticesinde imar planı 3 Mart itibarıyla askıya çıktı. Vatandaşlar 1 Nisan'a kadar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zemin katta askıya çıkan imar planları inceleyebilecek. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hazırlanan ve mahkeme tarafından verilen iptal gerekçeleri dikkate alınarak hazırlanan planlarda, vatandaşların tapu ile aldıkları parsellerin tamamı korundu.
 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans