ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

CEDAW'IN 44. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

C.Saffet YILMAZ

Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılmasına ilişkin sözleşmenin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmesinin 44. Yıl dönümü nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar YAHŞİ yayınladığı basın bildirisinde AKP ve küçük ortağının kadını birey olarak görmediklerine vurgu yaptı.Yahşi açıklamasının devamında özetle şu ifadelere yer verdi.


“Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Kaldırılması Sözleşmesi (CEDAW) 18 Aralık 1979 tarihinde kabul edildi. Türkiye, Sözleşmeyi 1985 yılında onayladı ve 2000 yılında da Pekin Ek İhtiyari Protokolünü imzalayarak yasalardan ve yaşamın her alanından kadınlara karşı ayrımcılıkları kaldırmayı ve toplumsal cinsiyet eşitliğini yaşama geçirmeyi taahhüt etti!.Buna rağmen, AKP hükümeti ve gericilikte, çağdışı politikalarda birleştikleri küçük ortakları-kadını birey olarak görmeyen bir anlayışla- ülkeyi yönetmeye çalıştıkça, yasalarda eşit haklar yer alsa da, eşitlik yaşama geçirilemiyor.Kadının insan haklarının en büyük güvencesi olan laik düzen büyük bir tehdit altında. Yeni Anayasa tartışmalarında, kadınlar hedef tahtasına konuluyor. Bakanlığın adından dahi “kadın” ibaresini kaldıran zihniyet, toplumsal cinsiyet eşitliğini yok sayıyor.Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, 4+4+4 eğitim sisteminin yol açtığı çocuk yaşta evlendirmeler görmezden geliniyor. Kadın Hakları, Çocuk Hakları, Anayasa ve Medeni Kanunu yok sayıyor.Günümüzde kadınlara karşı ayrımcılığın söylemde ve eylemde giderek arttığına; yasa değişikliğiyle eşit hakların kaldırılmaya çalışıldığına, bütün kazanılmış hakların budanmaya çalışıldığına kamuoyunun dikkatini çekiyoruz.

“CEDAW'A SAHİP ÇIKIYORUZ”

Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Kaldırılması Sözleşmesi'nden ve Uluslararası Hukuktan doğan taahhütlerin yerine getirilmesini ve yaşamın her alanında eşit hak – eşit temsilin ve gerçek demokrasinin yaşama geçirilmesi istiyoruz.İnsan hakları evrensel bildirgesi ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış bulunan kadının insan haklarını tanımak ve geliştirmek ve kadına yönelik şiddeti önlemek siyasi iktidarın sorumluluğundadır.Türkiye'nin de taraf olduğu bu sözleşmeye göre; devlet toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamakla yükümlüdür!Kadın-Erkek Eşitliği, Bir Demokrasi sorunudur. İnsan Hakları sorunudur. Eşitlik Mücadalemizden vazgeçmeyeceğiz!Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Kaldırılması Sözleşmesi'nin (CEDAW) kabul edilmesinin 44. yıl dönümü kutlu olsun..

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans