ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

İSMET İNÖNÜ ÖLÜMÜNÜN 50.YILINDA SAYGIYLA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2'inci Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2'inci Genel Başkanı İsmet İnönü, ölümünün 50'nci yıldönümünde CHP İl Başkanlığının düzenlediği etkinlikle anıldı.

Parti binasından Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen CHP'liler burada anıta çelenk koyarak İsmet İnönü'yü andı. İl Başkanı Erden Köybaşı İnönü'nün ölümünün 50'nci yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada İnönü'nün ülkenin kurtulmasında büyük emekleri olduğu dile getirildi. İl Başkanı Köybaşı konuşmasında ayrıca Kuzey Irak ve Suriye'de şehit olan askerleri de anarak partinin terör konusundaki düşüncelerini dile getirdi.

“BÜYÜK DEVLET ADAMI VE KOMUTANDI”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreninde konuşan İl Başkanı Erden Köybaşı İsmet İnönü'nün büyük bir devlet adamı olduğunu belirtti. Köybaşı, “Albay İsmet'in Mustafa Kemal ile kıta arkadaşlığı İkinci Ordu'da başlamış, daha sonra birçok cephede ast üst olarak görev yapmışlar ve nisan 1920 de İstanbul'da yapabileceği bir şey kalmayan Mustafa İsmet Ankara'ya gelerek Mustafa Kemal'in yanında yer almıştır. Askeri alanda birçok başarısının yanında Garp cephesi kumandanı olarak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktalarından olan 1.ve 2. İnönü savaşlarını kazanarak işgalci kuvvetlerin ilerlemesini durdurmuş ve Mustafa Kemal gönderdiği telgrafta “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz” sözleriyle, zaferin önemini vurgulamıştır. Edirne milletvekili olarak mecliste yer almış ve ülkemizin ilk başbakanıdır. 1941 yılında TIME dergisinde yayınlanan İsmet İnönü'yü anlatan yazıda; tüm dünyanın İsmet İnönü'yü 1923 yılında Lozan'da Lord Curzon'a üstünlük sağlamış ve 2. Dünya savaşı yıllarında Adolf Hitler'i de köşeye sıkıştırabilecek sert ve yetenekli bir devlet başkanı olarak tanıdığı ve Joseph Stalin'in şu sözleri sarf ettiği belirtilir: “Rusya'nın dışında tavsiyesine saygı duyduğum tek kişi İnönü'dür.” Bu büyük devlet adamı için daha birçok şey yazabilir söyleyebiliriz” diye konuştu.

 

“BİZ TERÖRÜ KINAMIYOR LANETLİYORUZ”

CHP İl Başkanı Erden Köybaşı konuşmasının devamında partisinin terör konusundaki düşüncelerini de paylaştı. Köybaşı şunları söyledi:

O büyük asker ve devlet adamlarının yepyeni bir Ulus ve devlet yaratma çabalarından bugün geldiğimiz yerde ülkemizi yönetenlerin yaptıkları ve ülkemizin geldiği nokta içimizi acıtıyor. Bir gün arayla 12 vatan evladını toprağa verdik, hepsinin Ruhu şad olsun Ulusumuzun başı sağ olsun. Ne yazık ki bir kağıt parçasına terörü kınama mesajı yazanlar ile terörün kökünü kuruttuk, ayakkabı numaralarını biliyoruz diyenler aynı. Genel Başkanımız Özgür Özel: “Operasyon bölgesinde kaç Mehmetçiğimiz var? İlan edilen şehitlerimizden başka şehidimiz var mı? Canlı olup olmadığını bilmediğimiz Mehmetçikler terör örgütünün elinde mi?
Daha nice sorumuz var, cevap veren yok. Bunları sormak suç değil görevimizdir” diyor. Buna itirazı olan kim merak ediyoruz. Bunu soramayanlar birkaç hamasi söz ile terörü kınayıp geçiştirmeye çalışıyor.
Bir o bildiriye baksınlar bir de bizimkine… Terörün karşısında dimdik durmaksa bizim bildirimizde var.
Biz Hamaset istemiyoruz, Biz terörü kınamamak yerine lanetliyoruz. Ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz.
Bu ülkenin kuruluşunu, bağımsızlığını, bütünlüğünü sağlamak için gece gündüz mücadele edenlerin yolundan yürüyen bizlere teröristlerle birliktesiniz demek tam bir akıl tutulması tam bir hezeyandır.
Biraz utanma biraz izan lazım. Bunların yanında tarikatlara STK diyen bir milli eğitim bakanının olduğu hükümetten ve anlayıştan başka da bir şey beklenemez. Siz ne derseniz deyin devrimciler, Atatürkçüler inandıkları yoldan, doğruları söylemekten dönmez, Mücadeleden vazgeçmez, asteğmen Kubilay gibi baş verir baş eğmezler. Bu yolda mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.”

 

 

 

 
 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans