ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EMEKLİLERDE BIÇAK KEMİKTE

Haber: C.SAFFET YILMAZ


Balıkesir Çağdaş Emekliler Derneği (ÇEDER) emekli maaşlarına yapılan yetersiz zammı Alihikmet Paşa Meydanı'nda yaptığı kitlesel basın açıklaması ile protesto etti. Emekliler, "Zam üstüne zam yapar, emekliler aç yatar", "Saraya değil, emekliye bütçe", "Emekliler adalet istiyor", "Zam üstüne zam, emekliye düşen gam", "Cüzdanlarımız boş faturalarımızı kim ödeyecek" yazılı dövizlerin açıldığı ve sloganların atıldığı basın açıklamasını dernek başkanı Orhan Alemdaroğlu okudu.

"EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMALI"

“Balıkesir Çağdaş Emekliler Derneği Başkanı Orhan Alemdaroğlu, emekli maaşlarının memur emeklileri de dahil olmak üzere belirlenen asgari ücretin altında kaldığına dikkat çekerken, "Emekliyi sefalete mahkum eden açlık sınırının da altında kalan bu rakamlar yeterli değildir ve asla kabul edilemez. Sadece karın doyurmak yaşamak değildir. Bizlerin de Avrupalı emeklilerin sahip olduğu haklara sahip olmak ,sosyal hayata katılmak, gezmek ,eğlenmek ve çocuklarına ve torunlarına hediye alabilme haklarımız vardır. Emekliye yapılacak zamlarla , insan onuruna yakışır bir hayat sürecek gelir sağlanmalıdır. En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. " dedi.



"BU KANDIRMACA ARTIK SON BULSUN"

Alemdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
."Emekliler 2024'de beklentilerinin hayata geçtiği bir yıl olmasını beklerken büyük hayal kırıklığına uğramışlar , yüksek enflasyon, dolayısıyla düşük alım gücü sarmalından bu yıl da kurtulamamışlardır.
.Enflasyon farkları emeklilerin kayıplarını önlemiyor. Bu kandırmaca da artık son bulmalı emeklilerin yaşamlarını insan onuruna yakışır şekilde sürdürebilecek miktarlarda maaşlara kavuşmaları sağlanmalıdır.
.Toplumun en büyük beklentilerinden biri ekonomik verilerin güvenilir, açık ve şeffaf olması. Maaşlarımızın , TÜİK'in açıkladığı verilerle belirlendiği biliniyor. Enflasyon verileri asla gerçekçi değil. Açıklanan verilere de kimse inanmıyor. Bu nedenle; emeklilerin ve çalışanların maaşlarının enflasyonla uyumlu olarak artırılabilmesi için adil ve güvenilir bir organ oluşturulmalıdır.Uygulanacak doğru ekonomik politikalarla enflasyon canavarına çözüm bulunmalı , yeterli zamlar yapılarak emeklilerin açlık ve sefalete savrulmalarının önüne geçilmelidir. Sorunların asıl çözümü olarak İntibak yasasının bir an önce çıkarılması en büyük beklentimizdir."

" BİRLİKTE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Emeklilerin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiği bu sefalet sarmalını kırmanın ve sesini duyurmanın tek yolunun kitlesel ve güçlü bir hareket yaratmaktan geçtiğini vurgulayan Alemdaroğlu " Bunu gerçekleştirmenin yolu da yaratılan korku ikliminden kurtulup ,birleşerek sesimizi yeterince yükseltip gerekli yerlere duyurmaktan geçiyor. Aslında bugüne kadar gasp edilen ekonomik,demokratik ve kültürel hakların alınmasını sağlamak için yeterli sayımız olmasına rağmen genel olarak başardığımızı söylemek zor. Ancak bizler kararlıyız. Başta ekonomik haklarımız olmak üzere , Anayasamızda yazan demokratik, laik, sosyal ,hukuk devletinin bize tanıdığı tüm haklarımızı alıncaya , ülkede yaşananlarla kaygı duyduğumuz torunlarımızın , geleceği güvence altına alınıncaya kadar hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. “Emeklilerin yaptırım gücü yok ,nasıl olsa gene oy verecekler,iddialarını 31 Martta yıkmak dilek ve inancıyla katılarak destek veren herkese teşekkür ederim.”
 
 
 

Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans