ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

FARKLI SESLERİN HARMONİSİ: ÇOK SESLİ (POLİFONİK) MÜZİK

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Kdonia Polifonik Korosu yapmış olduğu çalışmalar ve elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerinde topluyor.

2018 yılında Selda Yankın tarafından Ayvalık'ta yerleşmiş bir sanat müziği korosu kültürüne alternatif olarak kurulan Kydonia Polifonik de farklı meslek gruplarından yetişkinler yer alıyor.

Sanat yönetmenliğini Ebru Eren,  Korrepetitörlüğünü ise Nermin Halıcılar'ın yaptığı koro; kurulduğu ilk günden bu yana Çoksesli Koro Festivallerine katılıyor.

 Her yıl Ayvalıkta da konserler veren koro; bu yıl 18 Mayıs'ta Pamukkale Üniversitesi Çoksesli Koro Festivali'nde;  “arkıyı Seslendirmede Koro Şef Uyumu”, 23 Mayıs'ta ise İzmir Uluslar arası Çoksesli Koro Festivalinde “Sololu Yapıt Yorumlama” kategorilerinde başarı ödülleri kazandı.

Koro, sezon sonu etkinliğini Ayvalık'ta bir kafeteryada verdiği interaktif bir konserle tamamladı.

Kdonia polifonik Koro Şefi Selda Yankın, Temmuz ve Ağustos aylarında tatile giren koro için, korist  alımlarının Eylül ayı içerisinde başlayacağını söyledi.

 

FARKLI SESLERİN HARMONİSİ: ÇOK SESLİ (POLİFONİK) MÜZİK

Polifonik müzik; en basit haliyle müzikte bir parçanın birbirinden bağımsız, farklı seslerin bir araya gelerek seslendirilmesi olarak nitelendiriliyor.

Polifonik müzik türü koro müziği için uygun olup, ses çeşitleri korodan koroya farklılık gösterdiği öğrenilirken, Türkiye'de polifonik müzik türünün 1989 yılında Türkiye Polifonik Korolar Derneği'nin kurulmasıyla yaygınlaşmaya başladığı 2000'li yıllara doğru ise dinleyici kitlesini arttırdığı bildiriliyor.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans