ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Uluslararası ADRA’FEST Festival Akademi Körfez’le yeniden buluşuyor!

9-17 Ağustos 2024 tarihlerinde 20 konserle gerçekleşecek ADRA'FEST, keman sanatçısı Cihat Aşkın sanat yönetiminde yine ilkleri yaşatacak. Dünyanın ve ülkemizin önemli sanatçılarını, Burhaniye Ören, Akçay, Altınoluk, Edremit, Ayvalık, Gömeç, Havran ve Balıkesir AVLU salonunda yapılacak konserlerle Balıkesir'le ve Körfez Bölgesiyle buluşturacak. Adramytteion Antik Kenti'nin Burhaniye Ören'e bıraktığı kültürel mirasını geleceğe taşıyan ADRA'FEST, 80 genç sanatçıyı da usta müzisyenlerle aynı sahnelerde bir araya getiriyor.

 

Ören Adramytteion Derneği'nin yürütücülüğünde ilk olarak 2023 Ağustos Ayı'nda gerçekleşen ADRA'FEST, bu yıl daha çok sanatçı ve daha çok konserle, birçok ilki yaşatmaya hazırlanıyor. 9 Ağustos akşamı 20.30'da Ören Adramytteion Kazı Evi'nde yapılacak oda müziği konseriyle başlayacak müzik maratonu, 17 Ağustos Burhaniye Meydan'da yapılacak festival orkestrasının Gala Konseri ile sonlanacak. 20 konserle tüm Körfez Bölgesi'ne dokunacak olan ADRA'FEST yeni konser alanları yaratarak, büyük bir kültürel ve sosyal dönüşümü amaçlıyor.

 

Cihat Aşkın'ın uzun soluklu eğitim projesi CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları)'yı da bünyesinde barındıran ADRA'FEST, atölye çalışmaları, yerel koro ve çalgı topluluklarının konserleri, spor ve görsel sanatlara ilişkin atölyeler ve konserlerle Körfez Bölgesi'nde yine heyecan yaratacak. ADRA'FEST bu yıl başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Balıkesir Üniversitesi, Burhaniye Belediyesi, Edremit Belediyesi, Ayvalık Belediyesi ve Gömeç Belediyesi yanında Ayvalık, Burhaniye ve Edremit Ticaret Odaları'nın desteği ile birlikte çok sayıda zeytinyağı ve turizm işletmesinin de değerli katkılarıyla gerçekleşecek.

 

ADRA'FEST ile sahne alacak sanatçılar Ahmet Hamdi Zafer, Aleksander Mekaev, Ani Schnarch, Anton Niculescu, Barış Kerem Bahar, Burcu Hancı, Cem Babacan, Cihat Aşkın, Çağdaş Özkan, Davide Alogna, Dilbağ Tokay, Gonca Bilget, Hande Küden, Itzhak Rashkovsky, Melisa Uzunarslan, Sela Can Dökmeci, Teyfik Rodos, Zeynep Acunaz Eytemiz farklı tarih ve mekanlarda Körfez Bölgesiyle buluşacaklar.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans