ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Serkan Sarı’dan çağrı: Havaalanını Büyükşehir’e devredin biz yönetelim!

Balıkesir Merkez Havaalanı'nın durumuna bir kez daha dikkat çeken CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Meclis'te havaalanı konusunu defalarca gündeme getirdiğini, bugünün rakamlarıyla 525 milyon liralık bir yatırımın söz konusu olduğunu, uçak seferi olmamasına rağmen 78 personelin görev yaptığını belirterek, Ulaştırma Bakanı'na “ya havaalanını açın, ya da o koltukları terk edin” çağrısı yaptı.Sarı, havaalanının Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesini de teklif etti; "fuar ve kongre merkezine dönüştürürüz, kalkınmaya kaynak yaratırız" dedi. 

 

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, partisinin İl Örgütü'nde düzenlediği basın toplantısında, TBMM'deki bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Meclis'te Balıkesir'in sorunlarına çözüm üretmek için mücadele ettiklerini söyleyen Sarı, yaşanan sorunlarla ilgili verdiği soru önergelerinin çoğunun yanıtsız kaldığını, Balıkesir'in göz ardı edildiğini kaydetti.

Serkan Sarı, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığını da ileri sürerken, sosyal medya platformlarına yönelik kısıtlamalara da dikkat çekti. Sarı şunları söyledi:

 

“HUKUK TANIMAZLIĞIN BEDELİNİ HALK ÖDÜYOR”

“Ülkeyi yöneten anlayışın geldiği son nokta sosyal medya yasakları. İktidar demokrasiden, adaletten, özgürlükten, eşitlikten sözde laf ederken icraatta keyfi uygulamalarla devam ediyor. Anayasa Mahkemesi kararı olmasına rağmen o kararı bile dikkat almıyorlar. Bugün Anayasa Mahkemesinin kararına meydan okuyan hukuk tanımaz iktidarın bedelini halk ödüyor. 6 milyar liralık kayıp var. Tasarruf tedbirleri vurgusu yapıyorlar. Basın mensuplarını yakından ilgilendiren bir durum var;  Balıkesir'de Basın İlan Kurumu'nun şubesi kapatıldı, sebebi tasarruftu. Ama keyfi uygulamalar sebebiyle mali kayıplar yaşanıyor. Bu uygulamaların bedelini birlikte ödüyoruz. Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Halkın hakkını savunmak kutsaldır.”

 

“ÖDENEKLERİ KESEREK BELEDİYELERİ ÇALIŞAMAZ HALE GETİRİYORLAR”

Tasarruf adı altında belediye borçlarının baskı unsuru yapıldığını ve devlet ödeneklerinin kesintiye uğradığını kaydeden CHP Milletvekili Serkan Sarı, “kaybettikleri belediyeye zulmetmeyi tercih ettiler. Borç yükünü baskı unsuru yaptılar, kesintilere başladılar, yüzde 50'yi geçen oranda ödenekleri keserek çalışamaz hale getiriyorlar. SGK borçlarının tahsilatı akıllarına aniden geldi. Çağrı yapalım, SGK'ya bizim belediyelerimizin toplam borcu yüzde 12 yapıyor, yüzde 88'i yandaş şirketlerin borcu. Tahsilatı onlardan yapsınlar, o şirketler halkın kaynaklarıyla zenginleşiyorlar.

 

“TASARRUFU SARAYIN KAYNAKLARINDAN YAPIN”

Balıkesir'de ve Türkiye'de bu zulme şahit oluyoruz. Yen kaynaklar yaratarak hizmet üretmekten geri kalmayacağız. SGK'nın 3.4 trilyon alacağı var, 96 milyarı CHP'li belediyelerin. Geçmiş dönem AKP ve MHP belediyelerinden kalan borçlar. Biz geleli 4 ay oldu daha. AKP iktidarının savurganlığını, yönetim anlayışını görüyorsunuz. AKP'nin algıdan öte gitmeyen anlayışını bir bir ortaya dökeceğiz. Bize size emekliye işçiye bütçe yok, kendilerine gelince fazlasıyla var.

Her açıklamamda tasarrufu sarayın kaynaklarında yapın dedim, ne yazık ki olmadı. TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 62 olarak açıklamış; sokaktaki enflasyon yüzde 100'ün üzerinde.

Daha dün elektriğe yüzde 38 zam yapıldı. Emekliye verilen zam yüzde 25. Sadece bir kalemdeki zam bu. Yılbaşından bugüne baktığımızda bu oran çok daha yukarılarda. 12 bin 500 lira en düşük emekli maaşı. Zamdan sonra basit bir hesapla 16 tüp alınabiliyor. Zamma rağmen maaş erimiş durumda. Halkı açlığa yoksulluğa teslim eden anlayışı devireceğiz. O iktidarın zulmüne birlikte son vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

“SORU ÖNERGELERİME CEVAP VERMİYORLAR”

Chp Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir'in ve ülkenin sorunlarıyla ilgili çeşitli bakanlıkların yanıtlaması için çok sayıda soru önergesi verdiğini, ancak bunların büyük çoğunluğunun yanıtsız kaldığını söyledi. Sarı şöyle konuştu:

“Geçen yıl 305 gün süren bir mesaimiz oldu, 225 günü basın açıklamasıyla sizlerin sorunlarını meclise taşıdım. Soru önergeleri verdim. Bakanlarımıza verdiğimiz soru önergelerinden 45 tanesinin 22'sine cevap alabildim. Anayasanın 98. Maddesi milletvekillerine yetki veriyor, bakanlar., ilgili birimlere sorarak araştırılması yetkisini veriyor. Bir çok bakana soru sordum Balıkesir'le ilgili olarak. Ne yazık ki bir türlü cevap alamıyoruz. Cevap verilenler de yeterli değil. Külliye anlayışı var, ne yaparsak doğrudur anlayışı.

Sağlık Bakanı'na 7 soru önergesi verdim, cevap alamadım. Çevre Bakanı'na 5 soru önergesi verdim, cevap vermedi. Tarım Orman Bakanı'na 4 soru önergesi verdim, cevap alamadım. Balıkesir'le ilgili sorunları dile getiriyorum, Balıkesir'i yok sayıyorlar.

Çiftçinin üreticinin emeklinin sorunlarını onlarca kez dile getirdim. Asgari ücretliler ve tarım çalışanlarının sorunlarının çözümü için yasa teklifi sundum, zeytin ve diğer tarım ürünleriyle ilgili sorunları dile getirdim, ne yazık ki sonuç alamadık.”

 

“BALIKESİR HAVAALANI'NI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE DEVREDİN”

Balıkesir Merkez Havaalanı'nın durumuna bir kez daha dikkat çeken CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Meclis'te havaalanı konusunu defalarca gündeme getirdiğini, bugünün rakamlarıyla 525 milyon liralık bir yatırımın söz konusu olduğunu, uçak seferi olmamasına rağmen 78 personelin görev yaptığını belirterek, Ulaştırma Bakanı'na “ya havaalanını açın, ya da o koltukları terk edin” çağrısı yaptı.Sarı, havaalanının Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesini de teklif etti; “fuar ve kongre merkezine dönüştürürüz, kalkınmaya kaynak yaratırız” dedi.

Sarı şöyle konuştu:

“En çok da merkez havaalanı konusunu ele aldım. 5.5 yıla varan süreçte 525 milyon liralık bir yatırım bugünün rakamlarıyla, çalışmayan havaalanına personel alıyorlar, çalışan sayısı 78. Bu havaalanına bir tek uçak inmiyor, bir tek ticari faaliyeti yok. Şu anki gideri gelirinin 169 katı. Kimin keyfi için yapıldı burası? Halkın ihtiyacını karşılamak yerine masraf üretiyor. Havaalanı ya açılacak ya açılacak. Ulaştırma Bakanı ya açacak ya görevi bırakacak.

Bakanın verdiği cevap, havayolu şirketleri karar veriyor diyor. Siz ne iş yapıyorsunuz? Bırakın o zaman havayolu şirketleri yönetsin ülkeyi. O koltukları boşaltın, bizde yönetecek irade var. Durduğu yerde çürüdüğü için yeniden onarım ihalesine çıkıyorlar. 10 milyon liralık masraf yapacaklar. Bugün Balıkesir halkının hizmetine kazandıracaksınız burayı. Çıkın halkın karşısına, başaramadığınızı söyleyin, bırakın anahtarları,  biz işletiriz. Büyükşehir'e verin, kültür merkezi yapalım, fuar merkezi yapalım, kalkınmaya kaynak yaratırız. Biz çözeriz. Devir işlemlerini yapalım. Balıkesir'i dünyaya açalım, fuar ve kongre merkezi yapalım. Çekilin önümüzden, engel olmayın.”


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans