ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

Balıkesir ve Edremit Körfezi’nin depremselliği ele alındı

Burhaniye Bilim ve Teknoloji Derneği'nin düzenlediği, Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık'ı kapsayan bölgenin, doğal kaynakları, depremselliği ve yapı zemin ilişki yönetimi bilgi şöleninin ilk bölümü dün Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Sempozyumda bölgenin yeraltı kaynakları, Edremit Körfezi jeolojisi ve depremselliği, mercek altına alındı.

 

 

Img 0006 (Custom)

 

Açılış konuşmasını Burhaniye Bilim ve Teknoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İdris Gümüş'ün yaptığı etkinlikte, oturum başkanı olan, MTA Kuzey Batı Anadolu eski Bölge Müdürü Jeoloji Mühendisi Kemal Yenigün, madenler, madencilik, madencilik ve çevre konularında sunum yaptı. MTA Kuzey Batı Anadolu Bölge Müdürü Özgür Özgüç. Balıkesir'in yeraltı kaynakları hakkında detaylı bilgiler verdi. Gemoloji kelimesinin Türkçe bilimsel literatürüne girmesini sağlayan, gemolog, arkeogemolog, adli gemolog Prof. Dr. Murat Hatipoğlu, ülkemizdeki süs taşlarının değerlendirilmesi konusunu, Balıkesir'deki süs taşları ile ilgili konularda bilgiler aktardı. Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük, Edremit Körfezi'nde ekoloji ve ÇED sürecini anlatırken, Türkiye'de, maden çıkarılması konusunda yapılan yanlışlıklara değindi.

 

 

Img 0091 (Custom)

 

Oturumun 2'inci bölümünde Edremit Körfezi jeolojisi ve depremselliği ele alındı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, 2018 yılında resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBYD) zemin araştırmalarının hasar görebilirlikteki önemi konusunda detaylı bilgiler aktarırken, Doç. Dr. Bülent Özmen, depremler ve afet yönetimi konusunun nasıl ele alınması gerektiğine dikkat çekti. Deprem ve Türkiye ile ilgili detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Okan Tüysüz, imar ve af sözcüklerinin asla yan yana getirilmemesini gerektiğini açıkladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Balıkesir'de deprem tehlikesi, mevcut durum, alınması gereken önlemleri anlattı.

 

 

Img 0140 (Custom)

 

Sempozyumun ilk günü sona erdiğinde, Burhaniye Bilim ve Teknoloji Derneği Başkanı Prof Dr. İdris Gümüş ve Sempozyumun koordinatörü Prof. Dr. Fazlı Çoban etkinlikte, bilimsel bilgiler aktaran konuşmacılara, teşekkür belgesi verdi.Etkinlik sonunda sempozyuma katılan konuşmacılar ve dernek üyeleri, Adremytteion Antik Kenti kazı alanını gezdi. Adremytteion kazı başkanı Doç. Dr. Hüseyin Murat, Özgen bilim insanlarına, baraj suları altında kalacak Adremytteion'un tarım organizasyonu bölgesinde bilgiler verdi. Sempozyumun 2'inci gününde, yeraltı ve yerüstü suları ve su yönetimi konusunda, yörenin jeotermal enerji potansiyeli, İklim değişikliğinin toplumun yaşam kalitesine etkisi, körfez bölgesi su kimyası, Adremytteion araştırmaları ve körfez bölgesi kültür mirası üzerine koruma ve kurtarma arkeolojisi, Depremler ve binaların deprem dayanımı hakkında bildiklerimiz ve bilmediklerimiz, Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık deprem tehlikesi ve Burhaniye sıvılaşma potansiyeli, deprem etkisi altında sahaya özel davranış analizleri, yerel anlamda deprem mühendisliğine uygulama olarak bakış konuları ele alınacak.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans