ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

HUKUKA AYKIRI GÖREVDEN ALMAYA KARŞIYIZ

Balıkesir Tabip Odası,Balıkesir Dişhekimleri Odası, Balıkesir Aile Hekimleri Derneği, Birlik Dayanışma Sendikası Balıkesir Temsilciliği,Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Balıkesir Temsilciliği,Genel Sağlık İş Balıkesir Temsilciliği,Aile Sağlığı Elemanları Federasyonu,Balıkesir Aile Sağlığı Elemanları Derneği,31 Mart 2020 tarihinde Balıkesir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Fevzi Turgut' un sosyal medya hesabında yapmış olduğu bir paylaşım nedeniyle 2 ay süreyle Aile Hekimliği sözleşmesinin askıya alınmasıyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Balıkesir Tabip Odası,Balıkesir Dişhekimleri Odası, Balıkesir Aile Hekimleri Derneği, Birlik Dayanışma Sendikası Balıkesir Temsilciliği,Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Balıkesir Temsilciliği,Genel Sağlık İş Balıkesir Temsilciliği,Aile Sağlığı Elemanları Federasyonu,Balıkesir Aile Sağlığı Elemanları Derneği'nin ortak olarak yaptığı basın açıklaması şöyle:

 

"HEKİM ARKADAŞIMIZ DERHAL GÖREVE BAŞLATILMALIDIR…"

"31 Mart 2020 tarihinde Balıkesir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Fevzi Turgut' un sosyal medya hesabında yapmış olduğu bir paylaşım nedeniyle 2 ay süreyle Aile Hekimliği sözleşmesinin askıya alındığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

 

Ülke düzeyinde pandemi ile mücadele sürecinde, başta hekimler olmak üzere ekip ruhu içerisinde tüm sağlık personelinin yaşamını hiçe sayarak ve canını dişine takarak yürüttükleri savaşta alınan bu idari karar vicdanlarda derin yara bırakmış ve mücadele inancını zayıflatmıştır.

 

Meslektaşımızın suç oluşturmayan paylaşımı nedeniyle soruşturma açılmadan, Anayasal savunma hakkı dahi kullandırılmadan, apar-topar, sözleşmesinin askıya alınması haksız ve haksız olduğu kadar da mesnetsizdir.

 

Aile hekimleri, kamu çalışanı olduğu kadar aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.

Ulus olarak kenetlendiğimiz ve salgına karşı tek vücut olduğumuz, sağlık çalışanlarımızın ön saflarda çarpışırken malzeme ve ekipman eksiklerini gerek bir sivil toplum kuruluşu başkanı olarak gerekse adanmışlığın mesleği olan hekim olma sorumluluğu ile dile getirmesi, silahsız ve cephanesiz savaş yürütmenin mümkün olmadığını defalarca belirtmesi karşısında söyleyecek sözü olmayan ve sus pus olan sağlık idaresi, meslektaşımızın sosyal medya hesabındaki paylaşımı nedeniyle durumdan acilen vazife çıkarmış, bu vazifeyi yerine getirirken de hukukun temel niteliklerini yok saymıştır.

 

Meslektaşımız bu kritik dönemde mesleğini icra etmenin heyecanı ile gerek temsil ettiği meslektaşlarının ve gerekse çalışma arkadaşlarının eksik donanımı konusundaki duyarlılığı ve sağlık idaresinden olumlu karşılık alamaması, kendisine uzun süredir mobing uygulanması, ancak mer-i mevzuatı uygulama konusunda katı olması, yasal olmayan hiçbir şeyi yapmaması konusundaki hassasiyeti de tarafımızdan bilinmektedir.

 

Meslektaşımız yaşanan salgında virüs maruziyetini azaltmak amacıyla yayınlanan ve esnek mesai çalışma planını öngören Cumhurbaşkanlığı genelgesi ve Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda çalışma planlamasını uygulamayan Sağlık Müdürünün yaklaşımını eleştirmiş ve Aile hekimlerinin virüs ile enfekte olması durumunda yaşanacak yıkıma uzun süredir dikkat çekmeye çalışmıştır.

 

Sağlık çalışanlarının, ülkemiz sağlık sistemini yönetenler ve pandemi döneminde Cumhurbaşkanlığı kararlarını yok sayan yerel idarecilerin hatalı uygulamaları nedeniyle salgınla savaşta mücadelelerinin sekteye uğraması ve hasmane tutum almaları, ihtiyaçları zamanında karşılamamaları kabul edilemez.

 

Meslektaşımızın Balıkesir Aile Hekimleri derneğinin başkanı olduğu, kamuoyu üzerinden yanlış uygulamaları dile getirmesinin eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, Yargıtay içtihatlarının bu yönde olduğu göz ardı edilmemelidir.

 

Meslektaşımızın toplum sağlığı ve sağlık çalışanlarının sağlığı kaygısıyla yapmış olduğu paylaşım karşısında, hukuksuz bir biçimde görevden alma işleminin derhal iptal edilerek bu zorlu süreçte acilen görevine döndürülmesini bekliyoruz." (yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans