ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

DİLEK YALÇIN:ALKIŞLAYARAK İSYANI SUSTURAMAZSINIZ!

Balıkesir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Fevzi Turgut’un sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım sonrası aile hekimliği sözleşmesinin 2 ay süreyle askıya alındığı açıklanmıştı.. Sevim Say Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Fevzi Turgut yaptığı paylaşımda, ” Ey Balıkesir İl Sağlık Müdürü Sayın Fevzi Yavuzyılmaz seni Allaha havale ediyorum . Balıkesir ilinde Aile Hekimliği çalışanlarının tüm vebali üzerine olsun. Cumhurbaşkanlığı genelgesini uygulamayarak sana verilen yetkiyi kullanmadığın için benim başıma ya da ailemin başına esnek çalışma yapamadığım için gelen her şey senin de ailenin de başına gelsin” demesi üzerine CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın da bir basın açıklaması yayınladı. "Bu paylaşımı yaptığı için böyle bir cezalandırma ile karşı karşıya kaldı. Covid-19 ile mücadele edilen bu dönemde böyle bir kararın verilmesini anlayamıyoruz."dedi.

"Sağlık çalışanlarının gecelerini gündüzlerine katıp cansiperane mücadele verdikleri bir dönemde İl Sağlık
Müdürü’nü eleştirdiği için bir doktora verilen bu cezayı kınıyoruz" diyen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın sözlerine şöyle devam etti.

"Bu yanlıştan bir an evvel dönülmesini istiyoruz.Dr. Fevzi Turgut’un suç oluşturmayan paylaşımı nedeniyle soruşturma açılmadan, Anayasal savunma hakkı kullandırılmadan, apar-topar sözleşmesinin askıya alınması büyük bir haksızlıktır. Böyle kritik bir dönemde verilen bu karar hukuka da aykırıdır.” 


“EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI VERİN”
Sağlık çalışanlarına yönelik şartların iyileştirilmesi gerektiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “Tüm dünyada ve ülkemizde her geçen gün büyüyen corona salgını ile mücadele eden sağlık çalışanları zor şartlarda görevlerini sürdürüyorlar. Evlerine gidemiyor, sevdikleriyle kucaklaşamıyorlar. Sağlık Bakanı her ne kadar her sağlık çalışanı için yeterli maske ve ekipmanların olduğunu söylese de hekimler ve tüm sağlık çalışanları bu ekipmanların ve maskelerin yetersiz olduğunu dile getiriyorlar. Zor şartlarda çalışan bu virüs ile mücadele kapsamında hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanları için alkıştan daha fazlası yapılmalı.” (yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans