ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

SAĞLIKTA ŞİDDET SÜRÜYOR

HABER: C.SAFFET YILMAZ COVID-19 salgınına karşı olanca gücü ile etkin bir mücadele yürütmekte olan sağlık emekçilerine yönelik şiddet ve saldırılara Balıkesir’de bir yenisi eklendi..! Önceki gün Atatürk Şehir Hastanesi göğüs cerrahisi polikliniğinde görevli Dr.Güngör Angın bir hasta yakınının fiziksel saldırısına uğradı.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinde görevli Dr.Güngör Angın.tedavisini yürütmekte olduğu bir hasta yakınının fiziksel saldırısına uğraması sonucu Beyaz Kod uygulamasına başvurdu.Ülke çapında yaşanan coronavirüs salgını ile mücadele günlerinde dahi böylesi bir saldırının gerçekleşmiş olması karşısında toplumu bu olayla meşgul etmemek için duyarlık göstererek yaşadıklarının topluma yansımasını istemeyen Dr.Angın sadece Beyaz Kod’a başvurmasına karşın meslek örgütleri Balıkesir Tabip odasının konuya ilişkin bir açıklama girişiminde bulunmamasına karşın yaşanan olayın bazı yerel haber ajanslarında yayınlanması karşısında Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu da sessizliğini bozarak kendi web sayfalarından olayı kınayan bir açıklama yayınladı.Balıkesir Tabip Odası’ın yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Pandemi ile mücadelede canını ortaya koyan sağlık çalışanlarına karşı hasta ve yakınlarından gelen şiddet eski hızıyla devam etmektedir. Bizler alkış değil, ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nın bir an önce çıkmasını bir kez daha talep ediyoruz. İdeal ve güvenli şartlarda ‘iyi hekimlik’ yapmak istiyoruz”

PEKİ BEYAZ KOD NEDİR?

Dünya Sağlık Örgütü şiddeti “kişinin kendisine, karşısındaki bireye, gruba, topluma karşı yaralanma, ölüm, psikolojik zarar ve kayıpla sonuçlanan ya da sonuçlanması muhtemel fiziksel güç uygulaması veya tehdidinde bulunması” olarak tanımlamıştır. Beyaz Kod sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için kullanılan acil durum yönetim aracıdır.  Sağlık çalışanları şiddet olaylarına maruz kaldıklarında yeterli müdahale ve dış güvenlik gücü desteği sağlanarak, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması ve gerçekleşen olayların analizinin yapılarak ilgili sağlık kurumuna özgü tedbirlerin alınması için çalışma yapılması amacıyla oluşturulmuş bir sistemdir.

Sağlık çalışanları şiddet olaylarını bildirmek için 24 saat hizmet veren “113” numaralı telefonu veya www.beyazkod.saglik.gov.tr adresindeki bildirim formunu kullanabilir. Eğer şiddete maruz kalan kişiler beyaz kod bildirimini kendileri yapmadılarsa olayla ilgili tutanaklarına istinaden kurum yetkilisi tarafından www.beyazkod.saglik.gov.tr adresindeki bildirim formu doldurulur. Eş zamanlı olarak olayın ilgili kurumun hukuk birimine ve adli mercilere intikal ettirilmesi sağlanır. İlgili birimlerden gelen değerlendirmeler sonucu şiddete maruz kalan çalışanlarını avukatlık hizmetleri birimiyle iletişime geçmesi sağlanır.(yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans