
Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaya güvenliğini sağlamak, vatandaşların kaldırımları rahat ve güvenli şekilde kullanmasını sağlamak amacıyla çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Bülent Mavuk, denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Kaldırımlar yayalarındır. Hiç kimsenin vatandaşların serbestçe hareket edebilme özgürlüğünü kısıtlamaya hakkı yoktur. Özellikle özel gereksinimli bireyler ve bebek arabalı hemşehrilerimizin mağdur olmaması için daha dikkatli olmalıyız. Birbirimize karşı saygılı davranarak bu şehirde ortak yaşam kültürünü güçlendireceğiz. Esnafımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.”
Zabıta ekipleri, belirlenen bölgelerde denetimlerini sürdüreceklerini ve kaldırımları yayaların kullanımına uygun hale getirmek için kararlılıkla çalışacaklarını bildirdi.