ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EVDE KAYNAYAN TENCERE BOŞ KALDI MI,SİYASETİN HİÇBİR ANLAMI KALMAZ

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, bir açıklama yayınlayarak "AKP ilçe başkanları bu yasağı pek ciddiye almamış ve sanki resmi görevliymiş gibi, vatandaşlarımızın imkansızlıklarını suistimal edip, Yücel Yılmaz başkanımızın selamı ile ekmek ve maske getirdik diyerek halkımızı sokağa davet etmiştir. Bu işi Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kendi resmi personeli yapabilecekken AKP İlçe Başkanlarının sokağa çıkma yasağını ihlal ederek, bu işi yapması hiç doğru olmamıştır. "diyerek kınadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, böyle bir zamanda asıl ve en önemli konunun insan sağlığı olduğuna dikkat çekerek, "siyaset üstü mücadele etmeliyiz" dedi.

Sarı, yayınladığı açıklamada şöyle dedi:

AKP İLÇE BAŞKANLARINA SOKAĞA ÇIKMAK SERBEST Mİ?

"Korona virüs (Covid-19 ) salgını ile mücadelede hergün yeni bir genelge yayınlanmakta ve bu genelgeler ile hızla yayılan salgına karşı önlemler alınmaya çalışılmaktadır. Hazırlanan bu genelgelerde halkımızın sağlığını korumaya yönelik olarak birçok tedbir bulunmaktadır. Geçtiğimiz hafta çok tartışılan bir şekilde plansız ve tedbirsizce sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve halkımızın panik ve kaygı yaşamasına sebep olunmuştur. Bunun tedbirsizliğin sonucunda market ve fırınların önünde salgının yayılmasına sebebiyet verecek bir ortam oluşmuştu. Salgın ile yapılan mücadeleye zarar verecek şekilde ilen edilen bu karar sonrasında hafta sonu bütün halkımız evlerine kapanmış ve mevcut imkanları ile sokağa çıkma yasağına uyarak mücadeleye destek oldu. Fakat görünen o ki AKP ilçe başkanları bu yasağı pek ciddiye almamış ve sanki resmi görevliymiş gibi, vatandaşlarımızın imkansızlıklarını suistimal edip, Yücel Yılmaz başkanımızın selamı ile ekmek ve maske getirdik diyerek halkımızı sokağa davet etmiştir. Bu işi Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kendi resmi personeli yapabilecekken AKP İlçe Başkanlarının sokağa çıkma yasağını ihlal ederek, bu işi yapması hiç doğru olmamıştır. Bu durumda sokağa çıkma yasağının AKP’li yöneticileri kapsamadığı, sadece vatandaşımızı hedef aldığı görülüyor. Sokağa çıkma yasağı gibi önemli bir tedbiri, İçişleri bakanlığının genelgesini yok sayarak yapılan bu tavır kabul edilebilir gibi değildir. 
 

AKP İLÇE BAŞKANLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN MASKE VE YARDIM KOLİLERİNİ DAĞITIYOR
Bu hafta ise bu iş biraz daha abartılarak AKP ilçe başkanlarının Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının yardım kolilerini ve maskelerini Belediye memuru gibi dağıttığını gördük. Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 7000 personeli ile yardım dağıtma işini beceremiyor ve AKP ilçe başkanlarından yardım istiyorsa. Buradan açıkça beyan etmek isterim ki, biz CHP il ve ilçe başkanlıkları olarak yardıma hazırız. Bir çok ilçemizden halkımızdan bizlere ulaşan şikayet ve taleplervar. AKP ilçe başkanları eliyle siyasi bir tavır ile ayrımcı bir şekilde yardımların halka ulaştırılması çok üzücü. Böyle bir çalışma yapılacak ise adil ve şeffaf bir şekilde bütün siyasi partilere aynı olanak sağlanmalıdır.

SİYASET ÜSTÜ BİR ŞEKİLDE MÜCADELE ETMELİYİZ
İçinden geçtiğimiz bu zor günler siyaset üstü bir dönem. Bu yapılan çalışmaların Siyasi bir ayrım olmadan yardımların tek hedefinin ihtiyaç sahibi olan zor durumdaki vatandaşlarımıza ulaşmak olması gerekmekte. Bugünlerde açlığın, yokluğun siyaseti olmaz. Sokaktaki açlığın partisi yok, sokaktaki yokluğun partisi yok. Evde kaynayan tencere boş kaldı mı o ana baba mağdur oldumu siyasetin hiçbir anlamı kalmaz. Gelin el birlik önce bu zor günlerin üstesinden nasıl gelebiliriz bunun mücadelesini verelim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizlere ulaşan her türlü talebi karşılamak için var gücümüz ile çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan yapılan bu yardımları ayrım gözetmeksizin bütün siyasi partilere aynı olanakları sağlamasını, 20 ilçe belediyemiz ile uyumlu bir şekilde dayanışarak, yapılan çalışmaları birlikte planlayarak, ihtiyaç sahiplerine en etkin ve en hızlı şekilde nasıl ulaştırabiliriz ona odaklanmasını talep ediyoruz." (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans