ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BASİAD, WEBINAR Serisini Başlattı

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği geçtiğimiz cumartesi günü ABD Merkez Bankası FED Eski Araştırma Direktörü Erkin Şahinöz’ün katılımı ile dijital platformda “Covid-19 Sonrası Yeni Dünya Düzeni ve Ekonomi” konu başlıklı webinar semineri düzenledi.

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Dijital eğitimlerine WEBINAR serisi ile başlangıç yaptı. 25 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 17:00 da başlayan seminerde; katılımcılar Strateji yönetim danışmanı, Erkin Şahinöz Akademi kurucusu, ABD Merkez Bankası FED Eski Araştırma
Direktörü Erkin Şahinöz’ü dinlediler.
“Covid-19 Sonrası Yeni Dünya Düzeni ve Ekonomi” konulu seminere iş dünyası yoğun katılım sağladı. BASİAD üyeleri, BAGİAD Üyeleri, BANSİAD Üyeleri, BİSİAD Üyeleri, ÇASİAD Üyeleri ve Dursunbey gibi yerleşim birimlerinden iş dünyası temsilcileri katılımı ile gerçekleşen seminere ilgi yoğun oldu. Sunum
sonrası iş dünyasından gelen çok sayıda soruya cevap arandı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan BASİAD Başkanı Abdullah Bekki: “Bugün ikinci gününde bulunduğumuz Ramazan ayınızı kutluyor ve huzur içinde geçirmenizi diliyorum. Milli birlik ve toplumsal çoğulculuğumuzun en yüksek ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, hedefleri ile her zaman yolumuzu
aydınlatan, demokrasinin ve egemenliğin teminatı olan Cumhuriyetimizin temellerini attı. Bizlere eşitlik ve özgürlüğe dayalı bir gelecek armağan eden Gazi meclisimizin 100. yılını kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin tüm kurucu kuşaklarını saygı ve minnetle anıyoruz.
Bugün gerçekleştirmekte olduğumuz webinar semineri BASİAD için bir ilk oluyor. Öyle gözüküyor ki değişik konu başlıkları ve davetlilerle bu platforma aracılığı ile BASİAD olarak buluşmaya devam ediyor olacağız. Bu buluşmaların işletmelerimize, ekonomiye değer artışı yaratma adına büyük katkısı olacağına inanıyoruz.
Tüm dünya ve ülkemiz gibi Balıkesir iş dünyası ve toplumun tüm kesimlerinin sağlığı tehdininin yanında korona salgını dolayısı ile çok büyük ekonomik kayıpları yaşadığımız bir süreçteyiz. Salgının bir an önce sona ermesi, ekonomik kayıpların telafi edilebilmesi en büyük temennimizdir. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ekonomileri, sektörleri, toplumları çok kısa bir zaman içinde ve de derinden değiştiren birçok gelişmeye tanıklık ediyoruz. Dördüncü Sanayi Devriminin omurgasını oluşturan dijital teknolojiler alışageldiğimiz birçok olguyu hızla dönüştürüyor. Ekonomi ve politika alanındaki dengeler artık daha az öngörülebilir. Bu süreç rekabetin temellerini oluşturan taşları da yerinden oynattı. Yeni dünya düzeninde ülkeler ve şirketler arasındaki rekabet dinamikleri artık geleneksel yöntemlerle korunamıyor. Bununla birlikte, sanayi bu baş döndürücü rekabet ortamında en kritik rolü oynamaya devam ediyor. Ekonominin tüm aktörleri için dinamo işlevini hala sanayi sektörü görüyor.
Sanayinin ve ticaretinin dönüşümü konusunu gündeme getirmeye başladığımız günden bu yana tüm paydaşların sinerji içinde hareket etmesini en öncelikli konu olarak vurgulamıştık. O günden bugüne çalışmalarımızın ana hedefini bölgemizde bu dönüşümü mümkün kılacak katkıyı üretmek olarak
belirledik.
Dijital dönüşümün sürdürülebilirliği ve inovasyon ekosisteminin güçlendirilmesi için bölgemizde teknoloji üretimini desteklememiz gerekiyor. Bu olumsuz sürecin bir yandan da rekabet kaslarımızı çevik iş yapma modelleri, yenilikçiliğe yapılan yatırım, geleceği yaratacak insan kaynağı yetkinliği, küresel standartlara uyum -iş dünyası, kamu, akademi- tüm paydaşlar olarak kararlılıkla odaklamamıza aracı olacağına inanıyorum. “ dedi. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans