ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

DİSK-KESK-TMMOB-TTB’den ortak Twitter paylaşımı

DİSK-KESK-TMMOB-TTB’nin ortak 1 Mayıs 2019 programında, bu yıl Dünyada ve Türkiye'de Koronavirüs salgını nedeniyle #Geçinemiyoruz etiketiyle Twitter'da ve sosyal medya mecralarında buluşarak, ülke gündemine girmek istediklerini belirtiyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan  paylaşım şöyle:

"1 Mayıs haftasının ilk gününden itibaren, saat 21.12’de #Geçinemiyoruz etiketiyle Twitter’da buluşuyoruz. Ne bir dakika önce ne bir dakika sonra tam vaktinde buluşmamıza geliyoruz. Çünkü ülke gündemine girmek istiyoruz. 

Neden #Geçinemiyoruz diyoruz; 
Salgının yarattığı ağır ekonomik sonuçlar karşısında milyonlarca işçi, emekçi, işsiz, emekli,küçük esnaf değil bir avuç şirket korunuyor.Açılan paketlerde işverenlere her türlü destek ve hatta ücretsiz izin dayatma hakkı bile var ama işçi yok, emekçi yok, emekli yok, küçük esnaf yok, çiftçi yok, kadın yok, çocuk yok… İşverenler ve müteahhitler için milyonluk paketler açıklanırken, AKP’nin yasa değişikliğiyle “ücretsiz izin” dayatılan işçiler 1168 TL ile yaşamaya mahkum ediliyor. 

Bizi koruması gerekenler bizleri değil sermayedarları koruyorlar, bu yüzden kendimizin ve birbirimizin sesini duyurmak, kocaman bir koro halinde sorumlulara #Geçinemiyoruz diye seslenmek için, 1 Mayıs haftasının ilk gününden itibaren hergün saat 21.12'de Twitter'da buluşuyoruz. 

Lütfen, tanıdık sivil örgüt, platform, yapı, siyasal parti, sendika vb. oluşumların hesaplarını kullananlara, milletvekillerine ve yüksek takipçili hesaplara sahip kişilere kampanyayı duyurup katılım için çağrı yapalım. Eş dost ve arkadaşlara zaten haber verin.

1- 21.12 Kampanya saati öncesinde hashtag (#) ve görselleri yaymamanızı, tam olarak ifade edilen zamanda aynı anda eyleme başlamanızı, 

2- #hashtag’i mutlaka taleplerimizi dile getiren bir cümle ile paylaşmanızı (#hashtag'in tek başına kullanılması taleplerimizin ülke gündemine girmesine engel oluyor), 

3- #Hashtag ve metnin yanında kullandığımız görsellere mutlaka çalışmaya katkı vereceğini düşündüğünüz, twitter’ı aktif kullanan yüksek takipçili hesapları, takipçilerinizi, üyelerinizi, arkadaşlarınızı ya da kurumları etiketlemenizi,

4- Eylem boyunca hem #Hashtag'li özgün paylaşım yapmanızı hem de bol bol retweet yapmanızı çalışmanın başarısı ve taleplerimizin duyulabilmesi açısından rica ederiz.

5- Bir hesaptan seri tweetler atmak yerine bir hesaptan 3-4 dakikada bir tweet atıp, aradaki süreyi RT ve FAV ile doldurmanız daha faydalı olacaktır. 

Unutmayın,hergün 21.12’de başlıyoruz. 

Dayanışmayla, sağlıklı günlere!" (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans