ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BASİAD WEBINAR Serisi: Yücel Yılmaz ile Balıkesir Gündemi

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği 1 Mayıs 2020 Cuma günü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımı ile dijital platformda “Balıkesir Gündemi, Covid-19 ile Mücadele, Merak Edilenler.” konu başlıklı webinar semineri düzenledi.

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Dijital toplantılarına WEBINAR serisi ile devam etti. 1 Mayıs 2020 Cuma akşamı saat 21:15 te başlayan toplantıda; katılımcılar Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı dinlediler.
“Balıkesir Gündemi, Covid-19 ile Mücadele, Merak Edilenler.” konulu seminere iş dünyası yoğun katılım sağladı. BASİAD üyeleri, BAGİAD Üyeleri ve Dursunbey gibi yerleşim birimlerinden iş dünyası temsilcileri katılımı ile gerçekleşen seminere ilgi yoğun oldu. Sunum sonrası iş dünyasından Balıkesir ve ekonomi ile
ilgili gelen çok sayıda soruya cevap arandı.
2 Saat süre ile devam eden toplantıda Başkan Yücel Yılmaz, Balıkesir’in Covid-19 ile mücadelesi, Organize Sanayi ve Küçük Sanayi Bölgeleri ile ilgili gelişmeler, Çamlık Projesi, Avlu Projesi, Şehir içinden geçen demiryolu hattı ile ilgili gelişmeler, meydan genişletme projeleri, Körfez Sahil bandında devam eden
projeler, ilçelerdeki belediyecilik süreçleri ile ilgili bilgiler verdi.
Başkan Yılmaz’ın bilgilendirmelerinin ardından sırası ile BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, BAGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı, KÜÇÜKSAN Başkanı Ahmet Sakbaş ve DUSİAD Başkanı Orhan Turhan dijital ortamdan sorularını ve merak ettiklerini yönelttiler. Sorular ve merak edilenler toplantıya dijital ortamda katılan katılımcılar tarafından program sonuna kadar sorulmaya devam edildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan BASİAD Başkanı Abdullah Bekki: “Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Covid-19 Salgının önce insan sağlığını tehdit etti. Ardından da pek çoğumuzun yakından hissettiği gibi ekonomi tehdit etti. Gördük tehdit sınırları sadece bunlar değilmiş. Türk toplumunun en kadim insani ve sosyal ilişkilerini tehdit etti.

İşte görüldüğü üzere toplantımızı dijital yapıyoruz. Bir araya gelemiyoruz. Özlemle beklediğimiz Ramazan ayının gelenekselleşen etkinliklerinden hiçbirini yapamıyoruz. Belediyelerimiz kuruluşlarından bu yana en sakin Ramazan ayını geçiriyorlar.
Lakin biz buradan Balıkesir olarak güçlenerek çıkmayı diliyoruz. Bir olmayı, birlikte olmayı, güçlü olmayı etkin kılarak çıkmayı diliyoruz.
Evet olağan üstü günlerden geçiyoruz. Toplumun bütün katmaları, Belediyesi, Vilayeti, Şirketleri, STK’ları kısacası bütün kurumları pandemi sürecinden ciddi şekilde olumsuz olarak etkilenmeye devam ediyor.
Üyelerimiz arasında da uzun süredir işyerlerini kapalı tutmak durumunda kalan ve bundan ekonomik olarak çok olumsuz etkilenen işyerlerimiz var.
Buradaki önemli şanslarımızdan biri de Yücel Yılmaz başkanımız. Her şeyden önce tahmin ediyorum Büyükşehirler açısında en geç belediye başkanı bizim başkan. Yani bir dinamizme sahibiz. Balıkesir’e büyük katkılar yapacağı ve önemli hizmetlerde bulunacağına eminiz. Ben kendisinin Balıkesir Belediyecilik tarihine hürmet ve saygı ile unutulmadan anılacak bir isim olmasını diliyorum.
Bugün 1 Mayıs. İşçi ve işveren birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki asli unsurdur. Balıkesir iş dünyası adına, emeğin ve alın terinin kutsal sayıldığı, adaletli paylaşımın esas alındığı bir medeniyetin mensupları olarak, bütün çalışan kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik eder, refah, sağlık ve mutluluk dilerim.” dedi. (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans