ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

DURSUNBEY SELİMAĞA KARANTİNADA

Dursunbey’e bağlı Selimağa mahallesinde İç Yol Sokağı koronavirüs vakalarının görülmesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ise, son günlerde ilçedeki koronavirüs vaka ve ölüm sayılarında artışlar yaşandığını belirtirken, kurallara uyulmaması halinde Selimağa ve Gazellidere ile birlikte bir iki mahallenin daha karantinaya alınabileceğini açıklamıştı.İlçe Hıfzıssıhha Kurulu şimdilik sadece bir sokak için karantina kararı aldı.

Balıkesir Valiliği'nin konu ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle:
“Tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla arttıran Koronavirüs (Covid-19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak hayati önem taşımaktadır.
Bu kapsamda, Dursunbey İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alındı.
Kurul tarafından ilçeye bağlı Selimağa mahallesinde No: 141-1, No: 142, No: 143 evlerini birbirine bağlayan iç yol sokağında Koronavirüs vakalarının görülmesi nedeniyle karantina kararı alındı.
Salgının yayılımının önüne geçmek ve toplum sağlığını korumak amacıyla yukarıda belirtilen bölümlerde, acil sağlık ihtiyaçları hariç ikinci bir emre kadar kolluk marifetiyle 14 gün karantina altına alındı. Karantina mahallinde bulunan vatandaşlarımızın sokak dışında olası ihtiyaçları ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ görevlileri tarafından karşılanacaktır.
Söz konusu karar gereğince adı geçen sokakta vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir. Belirtilen adreslere tüm giriş ve çıkışlar durdurulmuş olup ve ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina süreci devam edecektir” (www.yenihabergazetesi.net)


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans