ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

BALIKESİR OSB’LERİN SORUNLARINI ARAŞTIRMAK ŞART”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir’de kurulu Organize Sanayi Bölgelerindeki sorunların araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisine araştırma önergesi verdi. Önergesinde, Balıkesir’in ticaret ve sanayi kuruluşları konusunda önemli bir yer tuttuğunu belirten Aytekin şunları ifade etti:

“OSB’lerimiz kentimizin gözbebeğidir. Ekonominin döndüğü en önemli yerlerdendir. Ancak, basınımıza zaman zaman yansıyan haberler OSB’lerimizdeki sorunlara ilişkin alarm veriyor. Son bir yılda çıkan yangınlar, OSB’lerimizin altyapısal sorunlarına dair bize bir işaret veriyor. Balıkesir geneli OSB’lerimizde hem binlerce insanımız ekmek yiyor, hem onlarca firmamız ekonomiye katkı sağlıyor. O yüzden daha büyük bir facialar oluşmasın diye tedbir almamız ve eksiklerimizi görmemiz gerekiyor. Bu gerekçeyle Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduğumuz önerge ile bütün olarak OSB’lerimizin sorunlarını tespit edelim istiyoruz. Ve biliyoruz ki, Balıkesir OSB’lerinde yaşanan sorunlar üç aşağı beş yukarı her ilimizdeki OSB’lerimizde yaşanan sorunlar. O yüzden, Balıkesir için bu teklifi vererek her ilimize örnek bir çalışma yapmak istiyoruz.”

Araştırma Önergesinin Gerekçesi İse Şöyle:

“Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) verilerine göre Balıkesir ilinde 6 Organize Sanayi Bölgesi vardır. Ayrıca, 2 bin 178 iş yeri kapasitesiyle 7’si Balıkesir merkezde olmak üzere ve ilçelerde 826 iş yeri kapasitesiyle faaliyet gösteren 13 adet küçük sanayi sitesi de mevcuttur. Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde de belirtildiği üzere Organize Sanayi Bölgelerimizde altyapılar tamamlansa da atık su bertarafı ve doğalgaz kullanımı konusunda sıkıntılar vardır.

Balıkesir, Marmara ve Ege Bölgesinin kesişim noktasında olmasından dolayı ticari hinterlandı yüksek olan bir ildir. Bununla birlikte, Balıkesir’deki OSB’lerde yalnızca atık su ve doğalgaz sıkıntıları yoktur. Çok sayıda kişi için iş kapısı olan OSB’lerin, güvenlik başta olmak üzere muhtelif sorunları olduğu dönem dönem gündeme gelmektedir. Ağustos 2019 ve 19 Ekim 2019 tarihlerinde 2 ayrı OSB’de çıkan yangın, işletmeleri ciddi şekilde mağdur etmiştir. Organize Sanayi Bölgeleri üretimin itici gücü olmakla birlikte, dünyayla rekabet noktasında Türk sanayiciler aracılığıyla vitrin yüzümüzdür. “


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans