ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

EKREM BAŞARAN DÖNEMİ BAŞLADI

Geçtiğimiz gün AK Parti Balıkesir İl Başkanı olarak göreve gelen Başaran,Öğretmenevi'nde yaptığı basın toplantısı ile teşkilatına teşekkür etti.

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve partililer katıldı. Basın toplantısında  AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran düşüncelerini şöyle ifade etti.

"Değerli Milletvekillerim, Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanım, Kıymetli İlçe Belediye Başkanlarım, Kıymetli İlçe Başkanlarım, Kadın Kolları Başkanım, Gençlik Kolları Başkanım ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kıymetli Hazirun ve Değerli Basın Mensuplarımız ;

Bildiğiniz üzere AK Parti Genel Merkezi tarafından Balıkesir İl Başkanlığının tespitine yönelik temayül çalışması, İl Koordinatörümüz Denizli Milletvekilimiz Şahin TİN Beyefendinin ve Önceki Dönem Manisa İl Başkanımız Berk MERSİNLİ Beyefendinin Balıkesir’de, Önceki dönem ve mevcut milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimiz, Önceki dönem  İl Başkanlarımız, Önceki dönem ve mevcut İlçe Başkanlarımız, İl yönetim kurulu üyelerimiz,  İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanlarımız ve kadın kolları yönetim kurulu üyelerimiz,  İl ve İlçe Gençlik Kolları Başkanlarımız ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerimiz, Altıeylül ve Karesi İlçe yönetim kurulu üyelerimiz, Karesi ve Altıeylül Mahalle Başkanlarımız ile birebir görüşerek veya oylama usulüyle yapıldı . Bunun için şehrimize yakından uzaktan gelerek fikirlerini beyan eden  tüm teşkilat mensuplarımıza,ayrıca STK temsilcilerine kanaat önderlerine Balıkesir’li tüm hemşehrilerime  şahsım ve aday olan diğer 7 arkadaşımız adına teşekkür ediyorum.

Sürecin devamında Perşembe akşamı Genel Merkez Teşkilat Başkanlığınca birebir aranmak suretiyle şahsım , Mesut ERAY ve Özkan SAVRAN kardeşlerim ile Ankara’ya davet edildik. Cuma günü Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızda Koordinatör Milletvekilimiz Şahin TİN , Bölge Koordinatörümüz- Genel  Merkez Teşkilat Başkan Yardımcımız Mustafa KÖSE ve Genel Merkez  Teşkilat Başkanımız Erkan KANDEMİR  Beyefendiler ile öncelikle bu 3 aday birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Genel Merkezde  ki  MKYK toplantısının ardından da Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN beyefendi tarafından, bu 3 aday ayrı ayrı kabul edildi, kendilerini ifade etme imkanı buldular. Cumhurbaşkanımız, Teşkilat Başkanımız Erkan KANDEMİR, Bölge Koordinatörümüz Mustafa KÖSE ve İl Koordinatörümüz Şahin TİN ile son bir değerlendirme toplantısı yaptıktan  sonra  bu 3 aday Cumhurbaşkanımız tarafından makamına tekrar davet edilip temayül ve birebir görüşmeler neticesinde İl Başkanı olarak  Ekrem BAŞARAN  olduğu heyete açıklanmıştır.
Ankara’da ki görüşmeler ve orada ki tüm beklemeler esnasında biz bu 3 aday hep beraberdik, hiç ayrılmadık, hiç ayrı kalmadık. Hiç kimse önden görüşülüp gönderilmedi. Son ana kadar, Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıkana dek hep beraber hareket ettik. Tek tek görüşmeye girerken  sarılarak, çıkarken de birbirimizi tebrik ederek çıktık. 3 aday da Cumhurbaşkanımızın övgüsüne mazhar olmuştur. Koordinatör vekillerimiz tebrik edilmiştir. Yine;  Cumhurbaşkanımız “Yönetim oluştururken birbirinize yardım edin, birbirinize destek olun , geniş tabanlı tüm kesimleri kapsayacak güçlü bir yönetimi hep birlikte oluşturun” emir ve tavsiyelerinde bulunmuştur.

Aday olan ben Ekrem BAŞARAN, benim haricimde aday olan 7 arkadaşımıza ve özellikle Mesut ERAY ve Özkan SAVRAN  arkadaşlarıma bu sürecin sağlıklı, seviyeli ve partimize yakışır bir olgunlukta geçmesine katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum. 
Şimdi Birlik dirlik ve kardeşlik içinde yeniden yollara düşme vaktidir. Millete hizmet yolunda kardeşliğimizi güçlendirme vaktidir,
Sayın Cumhurbaşkanımız bu toplantının özellikle yapılmasını ve bu birlik fotoğrafının verilmesini tavsiye ve rica ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız  Yücel YILMAZ’ın katılımı, İlçe Belediye Başkanlarımızın katılımı ve  bahusus Vekillerimizin de Ankara’da programları olmasına rağmen sadece bu toplantı için Balıkesir’e gelmesi, yeni yönetimimizin İnşallah çok daha güçlü bir birliktelik ile başlamasında çok önem arz etmektedir. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.
Ve tabiiki  2019 ocak ayından beri Başkanlığımızı yapan Balıkesir’in bugünlere gelmesinde büyük emeği olan Sağlam Başkanımız Ahmet Sağlam’a çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum.
Ve son olarak ta sesimizi tüm halkımıza duyuracak basın mensuplarına bahusus teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından eski İl Başkanı Ahmet Sağlam, Ekrem Başaran'a görev beraatini verdi.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans