ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

DEMOKRAT PARTİ'DE KADIN BAŞKAN DEVRİ BAŞLADI

Demokrat Parti’nin il kongresinde 70 oy alan  Işın Şen Gümüşyay, il başkanlığına seçildi.

İLK KADIN BAŞKAN

Demokrat Parti’nin Balıkesir il kongresi  Karesi AVM Toplantı Salonu’nda Genel Başkan Gültekin Uysal ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in de katılımıyla gerçekleştirildi.

146  delegenin oy kullandığı seçimde adaylardan Işın Şen Gümüşyay 70 oyla il başkanlığına seçilirken, 4 yıldır başkanlık görevini sürdüren Tamer Alver 55, Erol Taşkesen 21 oy aldı.

2005 yılında Kadın Kolları Başkanlığını üstlenen Gümüşyay, daha sonraki yıllarda partinin çeşitli kademelerinde görev yaptığını anımsatırken, ” Allahın lütfu sizlerin desteği ile Balıkesir’de bir ilke imza atıp, kadın il başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. Demokrat Parti imece usülü ile kurulan, ‘yeter söz milletindir’ ilkesi iliklerine kadar hissettirmiş bir millet hareketidir. İşte ben de bu ilkeden hareketten yola çıkarak, sizlerin bugüne kadar taşıdığınız bayrağı çok çalışarak, ter dökerek, çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayarak parti ile milletimizi bütünleştireceğim. Siyasette netice almanın önemli faktörlerindenbiri de kadın elidir. Buradan kadınlarımıza sesleniyorum. Benimle yollara düşmeye var mısınız? Var mısınız, terlemeye, yorulmaya çıkmaya varmısınız hazır mısınız. Çok çalışacağım, ayrımcılık yapmayacağım, tüm partililerimizi kucaklayacağım. Bizim felsefemizde hürriyet var, iman var, inanç var, şükran var, Allah rızası var. Sizleri mahçup etmeyeceğime söz veriyorum ” dedi.

Demokrat Parti’nin yeni il yönetiminde Nirgül Acar, Ali Rıza Deniz, Nuray Çelik, Barış Atikbay, Yusuf Kültozatan, Nesibe Gürtekin, Aynur Duyar, Mustafa Şener, Gülseren Kula, Hasan Bacakoğlu, Cengiz Günhan, Hasan Özdamar, Hasan Işık ve Mustafa Aksoy yer aldı.
Ahmet Tuna, Hasan Kızılırmak, Yakup Doğan, Ali Rıza Yalçın, Serkan Çoban, İsmail Alkan ve Saygı Çetin disiplin kurulunu oluşturdu. Seçimle 51 kişilik büyük kongre delegeleri de belirlendi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de büyük kongre delegesi oldu. 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans