ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

İSMET İNÖNÜ,BU MİLLETİN MAKUS TARİHİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİR

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Kurtuluş Savaşı’nın büyük komutanlarından, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı, 2. Cumhurbaşkanı, CHP Genel Başkanı çok partili hayata geçişin sembol ismi İsmet İnönü’yü vefatının 46’ncı yıl dönümünde yayınladığı mesaj ile andı.

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, sözlerine şöyle devam etti. "Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanlarından, I. ve II. İnönü Savaşları ile bu milletin “makus talihini” değiştirmiş, Lozan Antlaşması’nın mimarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, çok partili hayata geçişin sembol ismi İsmet İnönü’yü vefatının 46. Yıl dönümünde şükran ve minnetle anıyorum.
Onun dürüstlüğü, namusu ve çalışkanlığı herkesin ilham alması gereken bir özelliktir. Bütün işlerinde vatanın çıkarlarını ve milli menfaatlerini öne koymuştur.
Unutulmamalıdır ki; İnönü Türkiye Cumhuriyeti’ne çok partili demokrasiyi getiren bir liderdir. Hitler’in zulmünden kaçan bilim insanlarını Türkiye’ye getiren bir kültür adamıdır. Üniversitelerimizi uluslararası düzeye taşımak için politikalar üreten, genç cumhuriyetin çocuklarını bilim adamı olması yönünde teşvik eden bir bilim sevdalısıdır. Günümüzde iktidar sahipleri tarafından yerden yere vurulan İsmet İnönü için; 'Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur' sözü hayat hikayesinin özetidir.
Kendi isteğiyle Türkiye’yi çok partili hayata geçiren, demokratik yollarla iktidar el değiştirince “şimdi kazandım” diyen İsmet İnönü, kişiliği ve yaşam biçimiyle de her zaman örnek bir şahsiyet olarak Türk tarihindeki sarsılmaz yerini almıştır.

Onun hatırasına güçlü bir şekilde sahip çıkacak namuslu ve cesur insanlar olarak, bu ülkedeki çağdaş yaşamı, özgür ve bağımsız Türkiye idealini hayata geçireceğiz.


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans