ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

GÖMEÇ'TE SATRANÇ TURNUVASI

HABER: C.SAFFET YILMAZ Gömeç Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Gömeç İlçe Temsilciliğinin düzenlediği 1. Atatürk Kayalıkları Satranç Turnuvası, Karaağaç Kültür Merkezi’nde  gerçekleştirildi.

Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam’ın açılışını yaptığı turnuvada iki gün boyunca İzmir, Manisa, Balıkesir, Eskişehir ve Ankara’dan 113  sporcu 4 kategoride mücadele etti.

Ulusal Kuvvet Derecesi (UKD) 1400 ve üstü sporcuların  katıldığı A kategorisinde Alumert Orkun Efe 4.5 puanla birinci olurken, Elifnaz Akat aynı puanla ikinci, Ulaş Koç 3 puanla üçüncü oldu.
1399 UKD ve altının mücadele ettiği B kategorisinde Yavuz Selim Ferhatoğlu , Yılmaz Yusuf Selimoğlu ve Güven Üstün 5 puan ve averajla ilk üçü oluşturdu.

2010-2011 doğumluların yer aldığı C kategorisinde tüm maçlarını kazanan Emre Eşme şampiyonluğa ulaşırken, Ali Gürer ve Arya Aydoğan onu izledi.
2012-2013 doğumlu sporcuların katıldığı D kategorisinde ise Doruk Taşdemir birinci, Gökay Budak ikinci, Çınar Ötegengil üçüncü oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu Balıkesir İl Temsilcisi Erdem Özgören’in yönettiği, 8 hakemin görev yaptığı turnuvada birincilere bisiklet hediye edildi. İlk 5 dereceyi elde edenler kupa ve satranç takımı, ilk 10’a girenler ise madalya ile ödüllendirildi. Ayrıca sporculara cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün “Nutuk” adlı kitabı hediye edildi. Ödülleri Gömeç  Belediye Başkanı  Mehmet İrem Himam, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü  Ahmet Başken , Halkla İlişkiler Sorumlusu Berna Seyhan ve Turnuva Direktörü Nigar İdiz sundu. TSF  Gömeç İlçe Temsilcisi de olan  Nigar İdiz, turnuvayı gelenekselleştirmek istediklerini söyledi. 

 

 


Yazarlar


GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans