Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi(BANÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar, görevli olarak Kazakistan’ın Nazarbayev Üniversitesi’ni ziyaret edecek. Ar, bu üniversitenin kütüphanesine, Bandırma’dan, “Manyas Kazakları, Tarih ve Göç” isimli kitabı armağan edecek.
Dönemin Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin ve dönemin Serdar Polat’ın başkanlığındaki Bandırma Kent Konseyi’nin desteğiyle basılan kitabın editörlüklerini Prof. Dr. Yılmaz Arı, Dr. Sinan Kıyanç ve Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu yapmıştı.
BANÜ akademisyeni Prof. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar, “Manyas Kazakları, tarih ve Göç” isimli kitabı, Nazarbayev’e götürmek için Serdar Polat’tan teslim aldı. Polat, “Değerli hocama bu anlamlı düşüncesi için teşekkür ediyorum. Bu kitap, çok önemli bir kültür hazinesidir” dedi.



