ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

13.04.2021

FIRILDAKLAR

Kubilay Uygun 1990'lı yılların, meşhur milletvekiliydi.

      Meşhur olmasının nedeni, çok parti değiştirmiş olmasıydı.

      Bu nedenle daha çok “Fırıldak Kubi” diye bilinirdi. 

      Gidip gelişleriyle ünlenince bir söyleşi yaptılar kendisiyle “Bugün Kubilay, yarın Fırıldak Kubi, öbür gün Kubik, sonra Kubiş… Neyse yazsınlar. Ne yapayım” demişti.

      O söyleşide dikkat çeken bir bölüm var! “Sizin ne özelliğiniz var ki bütün partiler çağırıyor?” diye sordular. Şöyle cevapladı: “Bir özellikten değil. Piyon olduğumuz için işte. Çağırıyorlar, işlerin yapılacak diyorlar. Bir şey olmayınca başka kapı arayışına giriyorsunuz. Dolayısıyla ben, vatandaşa bunların birbirinden farkı olmadığını göstermiş oluyorum.”

      Kubilay Uygun 2016'da kaldığı otelde intihar etti. Yaşadığı maddi sıkıntılar yüzünden yaptığını iddia ettiler. Arkasında ailesine verilmek üzere bir not bırakmıştı. Şöyle diyordu notta: "İntihar ettiğim silahımı satın, otelin parasını ödeyin…"

      Merhum, Süleyman Demirel'den bir anı …

Rahmetli Demirel'e çok çatan, hatta küfreden bir vekili; Demirel partiye alır. Bu durumu yadırgayan birisi: “Efendim onu neden partinize aldınız? Size ve partinize sövüp duruyordu.” der. Demirel kendinden emin bir şekilde: “Orada iken bize bağırıyordu. Onu bizim kapıya bağladık ki, şimdi o tarafa havlayacak.

      Temmuz 2020'de Balıkesir Altıeylül İlçe Meclis Üyelerinden biri "Partimizin icraat makamlarına bir şekilde nüfuz etmiş kişiler, bu davanın gerçek neferlerini ikinci plana atmaya, hatta baskı kurarak itibarsızlaştırmaya çalışmıştır" diyerek istifa etti ve başka bir partiye geçti.

      Başka partiye geçen bu kişi; Nisan 2021'de yani 9 ay sonra yeniden, istifa ettiği partiye geçti.

      Bir diğeri ise il kongresi sürecinde il başkan adayı olacağını açıklamış, ancak aday olacağı partiye, üye bile olmamıştı. Sonrasında başka partiye, daha sonrasında da bir başka partiye geçti.

      Siyasete girenler, fırıldak olmayın!

      Fırıldakları partiye kabul edenler, siz de fırıldak olmayın!

      Balıkesir! Bu fırıldakların dönmesine, izin vermemeli. 

       Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.     

 

 


Bu yazı 531 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans