ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

17.05.2021

Sedat Peker’in videoları gündem olmaya devam ediyor

Üçüncü videodan sonra devamı merakla bekleniyor yazımızı yazdığımız gün dördüncü video yayımlandı, doğrudan Süleyman Soylu'ya cevap niteliğindeki video hepsinden fazla ses getirdi. Okuyuculardan video serisine göre yazılar beklendiği mesajları aldık.
Suskun kalan ilgililerin aksine yazalım…
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun deyimiyle ‘suç örgütü lideri, mafya lideri…' Sedat Peker son günlerin fenomeni oldu. Çektiği videolar milyonlarla izlenme rekorları kırıyor. O da bunun farkında olduğu için devamı geleceği yönünde beklentiyi yüksek tutuyor.
Türkiye ne garip bir ülke oldu, normalini kaybetti; ne kadar olmaz denilen, bu kadarı da fazla denilen ne varsa oluyor. Yeraltı lideri, suç örgüt lideri, mafya denilenler ‘Devlet' katında kurduğu siyasi ilişkilerle kabul görüyor çekilen, mafyatik dizi ve filmlerle, topluma kabul ettirilir hale geliyor.
Şimdi çok detay yapmadan kim kimle, nasıl bir ilişki içinde ve ana temel soruları soralım.
Sedat Peker, Süleyman Soylu ile DYP Genel Başkanlık sürecinden itibaren çok uzun zamandır yakın ilişki halinde olduğu. Bu ilişkinin bakan olduktan sonra da sürdüğü Peker'in ‘'benimle ilgili emniyette dosya hazırlandığı bilgisini, ayrıcalıklı-koruma, Nisan ayında güvenle itibarlı dönüş sözünü sen vermendi mi'' gibi birçok açıklamasından anlaşılmaktadır.
İçişleri Bakanının ‘suç örgütü lideri' olmakla suçladığı kişiye ‘koruma vermesi, hakkındaki operasyon hazırlıkları' yapıldığı bilgisini verme iddialarının her biri, normal demokrasinin olduğu ülkelerde ‘istifa etmeyi' ayrıca yargılamayı gerektirecek iddialardır.
Bunca iddiaya rağmen savcılıklardan herhangi bir işlem var mı, henüz yok.
Peki, suçlamalara muhatap İçişleri Bakanı ne yapıyor önce ana muhalefet lideri ve bütün muhalif parti liderlerini sonra karşı basını suçluyor. Yetmiyor; bu iddialar ispatlanırsa ne yapacağını sıralıyor. Peki, nasıl ispatlanacak, kim ispatlayacak? Sorumluluk makamında olan siz ve savcılar gereğini yapmazsa…
Süleyman Soylu, Sedat Peker ve Mübariz Mansimov bloğuna karşı, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Korkut Eken, Engin Alan ve özel aftan yararlandırılan başka bir suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı var. Onlarda kamuoyuna birlikte fotoğraflar, mesajlar veriyorlar.
Mehmet Ağar Sedat Peker'in birçok iddiasına cevap vermezken Yalıkavak Marina ile ilgili her ne kadar sonradan düzeltme yapsa da; ben burada olmasam buraya ‘mafya' çöker diyor. Demek ki ülkede belli yerlere çökebilen bir ‘mafya' düzeni var!
Tabi yine belli yerlere çökecek mafyayı önleyecek Devlet ve devletin ilgili birimleri görevini yapamıyor da; eski İçişleri Bakanı mı bunu önleyebiliyor soruları haklı sorular.
Mafya ve suç örgütü lideri olmakla suçlananlar karşı karşıya! Sedat Peker Dubai'den önemli iddialar gündeme getiriyor Alattin Çakıcı Sedat Peker'e ‘bazı özel ilişkiler gizli' kalmalı diyerek sus mesajı veriyor.
İddialar o kadar çok ki bu işlerin arkasında petrol taşımacılığından, uyuşturucu kaçakçılığına kadar çok büyük işlerin olduğu, Yalıkavak marinanın öneminin vazgeçilmezliğinin bilinenden çok daha büyük olduğu iddia edilmektedir.
Buraya kadar görünen tabloda Sedat Peker'in iddialarından hem Süleyman Soylu'nun hem de Mehmet Ağar'ın büyük yara aldığı yönünde. İki tarafta kendilerine yönelik suçlamalara tatmin edici yanıt verebilmiş değiller.
Sedat Peker'in ‘Erdoğan abi' dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimler her zaman olduğu gibi okları muhalefete çevirip sanki ülkeyi muhalefet yönetiyormuş gibi onları suçlaması, Erdoğan'ın henüz pozisyon almamış olması, savcılıkların bu kadar vahim iddiaya rağmen harekete geçmemesi oldukça ilginç. Erdoğan yeni oyun mu kuracak, uzun zamandır görevden almak istediği Soylu'yu görevden alacak mı? MHP Soylu'dan desteğini çekecek, Alaatin Çakıcı'ya yakın olduğuna göre Çakıcı tarafı mı korunacak?
Düşünebiliyor musunuz iktidarın büyük ortağı ve küçük ortağı suç örgüt lideri olmakla suçlanan isimlerle anılıyor. Birine özel af çıkarılırken, biri de bir dönem meydanlarda siyasi mitingler düzenliyordu.
Artık siyasete suç örgüt liderleri yön-ayar veriyor!
Sedat Peker kendisiyle ilgili dosya hazırlığını, yurtdışı dönüş güvencesini İçişleri bakanının verdiğini, iktidarın isteği üzerine emniyette kemik kırdığını söylerken…
Alaattin Çakıcı, Önce Devlet Bahçeli ile sonra, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile fotoğraf veriyor. AKP içine dönük ‘'Evet AK Parti içinde bazı hatalı isimler olabilir, Sedat Peker'in suçladığı İçişleri Bakanına destek açıklaması yapıyor.
Suç örgütü olmakla suçlananların videoları siyasetçilerden daha çok ilgi görüyor, çok daha fazla izleniyor. Her biri siyasilere yakınlıklarını, ilişkilerini ispatlama-gösterme yarışındalar.
Ve beşinci video geldi…
Bu videoda isimleriyle bazı gazetecilere ayar mesajları veriyor. Derin Mehmet diyerek Mehmet Ağar'a, süslü Süleyman diyerek Süleyman Soylu'ya sizleri bitireceğim derken.
Ortada delil yok niye göre dava açılacak diye bekleyen Savcılıklara isim, yer, zaman vererek iddialarım derhal araştırılabilir diyor.
Ve fakat beşinci videoda da Erdoğan, Bahçeli, Hulusi Akar ve Hakan Fidan ile ilgili tek laf etmiyor. Hiçbir şey yok mu yoksa aşırı dikkat ve beklentiden mi…?
Ve tabi daha çok konuşacağız, devamı gelecek diyerek hedef aldığı isimleri bitirme iddiasını sürdürüyor.
Bunların herhangi biri ‘normal' bir ülkede olsa şimdiye kadar ilgili görevliler istifa eder, kurumlar harekete geçer, savcılıklar gereğini yapar ama henüz suskunluk sürüyor.
Ülke normalini kaybettiğine göre seri videolar gündem olmaya devam edeceği anlaşılıyor!
 

Bu yazı 326 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans