ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

24.05.2021

Tarihi binamızın üstüne “çökme” girişimi!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, şimdi de boşta bulunan tarihi Bandırma Ortaokulu binasını çatısı altına almak için girişimlerde bulunduğu haberlerini alıyoruz.

2014 yılından beri Bandırma'ya hiçbir şey vermeyen, ama maddi-manevi çok şeyi elinden alan Büyükşehir, şimdi de gözünü, sahildeki, Bandırma Ortaokulu'ndan boşalan tarihi binaya dikmiş.

Konuyu biraz araştırarak, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur ile konuşuyor ve halen boşta bulunan bu binayı neden Bandırma'ya bir hizmet için kullanmadıklarını soruyorum. Onur, şöyle anlatıyor:

“Biz, bu tarihi binayı, defalarca Bandırma Kaymakamlığı'ndan istedik. Ancak Bandırma Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürlüğü'ne tahsis edecekleri gerekçesiyle verilmedi. Eğer bu binayı alsaydık, burada bir müze veya Bandırma Konservatuvarı kurmayı planlıyorduk. Birçok kişinin eğitim-öğretim gördüğü, çok önemli anıların yaşandığı tarihi bir binadan söz ediyoruz ve Bandırma Belediyesi'ne alamıyoruz. Böyle iş olur mu?”

Ne yazık ki oluyor, Ozan bey!

Daha önce de olmadı mı? Yine Bandırma'nın çok önemli tarihi binalarından olan  Cumhuriyet Caddesi üzerindeki eski dekanlık binası-gar oteli, Bandırma Belediyesi'nce “Gençlik Merkezi”ne dönüştürmek amacıyla istenmesine karşın Büyükşehir tarafından Bandırma Belediye'sine verilmeyerek, bir otel-kafeterya durumuna getirilmedi mi?

Bandırma Belediyesi, kentin öz be öz değeri olan nereye el atsa, Büyükşehir'den “olmaz” yanıtı hazır!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bir kez daha anımsatmakta yarar var:

Bandırma Ortaokulu'nun boşalttığı, Bandırma'nın önemli değerlerinden tarihi bu binanın üzerine, son günlerde çok kullanılan sözcükle “çökme”ye çalışmayın. 

Yetti artık!


Bu yazı 348 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans