ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

10.07.2021

MEŞİN YUVARLAK, BAŞKAN VE YÖNETİCİ ÜÇGENİ 

KRAMPON (Mete Kozdağ

 

      Balıkesirspor Kulübünün yeni yönetimi, nihayet dün belli oldu.

      Kulüp Başkanı Sayın Özgür Yılmaz'ın seçtiği yöneticiler, işbaşı yapacaklar.

      Çok acil icraatlar var.

      Kapalı olan transfer tahtası, borçlar, transfer, vb. çokça sorun var.

      Başkanlar yönetim kurulu listelerini hazırlarken pek çok kriteri dikkate almak zorundadır. Şayet kulübün mali durumu iyi değilse kulübe para aktarmak ve kredi bulmak gerekmektedir. Dolayısıyla, öncelikli olarak kendisi ile birlikte kulübe borç para verecek, ya da kredi imkanları sunacak kişileri bulması gerekmektedir.

      Meşin yuvarlağı tanıyoruz.

      Başkan Özgür Yılmaz'dan, ümitliyiz.

      Daha doğrusu ümitli olmaya mecburuz!

      Geriye, yöneticiler kalıyor.

      Göreceğimiz yeni yönetici tiplerine bakalım ...

      İdealist yöneticiler: Yönetime girmeden önce onlarca proje geliştirmişlerdir. Bu projelerin kulübe çok büyük katkılar sağlayacağına inanırlar. Bu projelerini uygulatmak için ilk günden itibaren ateşli bir mücadeleye girerler.

      Ayak bağı yöneticiler: İdealist yöneticilerin çılgın ve riskli projelerine dur diyecek birileri olmalıdır. Bunlar her yönetim kurulunda mevcuttur ve Ayak bağı olarak adlandırılırlar. Bu gurup yöneticiler genellikle finans ve muhasebe kökenliler ile yönetime girerken finansal katkıda bulunmuş yöneticilerdir. Bir kulüp için İdealist yönetici tipi ne kadar gerekliyse bu tip yöneticiler de o denli gereklidir. İdealist yöneticilerin tam karşısında yer alır ve konuya sağduyulu bir bakış açısıyla nesnel boyut kazandırdıkları için eşit derecede gereklidirler.

      Lider yöneticiler: Genellikle daha önce yöneticilik tecrübesi olan ve/veya mesleğinde de gerçekten lider olan yöneticilerdir. Çok fazla konuşmazlar ama tüm diğer yöneticilerin saygısını kısa zamanda kazanırlar. Başkanın görüşlerine en çok başvurduğu kişilerdir. Bu gurup yöneticiler İdealist ve Ayak bağı yöneticiler arasında bir denge unsurudurlar. Yaptıkları tarafsız yorumlarla hem herkesin saygısını kazanır hem de karar almayı kolaylaştırırlar.

      Asker yöneticiler: Bu tip yöneticiler genellikle İdealistler ile Ayak bağı yöneticiler arasındaki tartışma ve kavgalara katılmazlar. Kendileri de pek fazla fikir üretmezler. Sadece başkanın vereceği direktifler doğrultusunda hareket eder ve verilen görevleri en iyi şekilde yapmak için sesiz sedasız çalışırlar. Genellikle, pek çok işin gerçekleşmesinde, geri planda çalışan bu tip yöneticilerin emeği vardır. Ama başarıları hep başkaları tarafından üstlenilir ve hak ettikleri övgüyü alamazlar.

      Suya sabuna dokunmayanlar: Bu tip yöneticiler, İdealistler ile Ayak bağı yöneticiler arasındaki tartışma ve kavgalara dahil olur ve rüzgara göre taraflarını seçerler. Hiç iş yapmadığı halde camiada ve medyada çok iş yapıyormuş izlenimi verirler. Kendilerine ne zaman ihtiyaç duyulsa mutlaka çok önemli işleri vardır.     

      Genel olarak başkanların, kulübü birlikte yöneteceği arkadaşlarının yönetim tarzları böyledir.

      Asıl zor olan bu tarz yöneticiler arasında yapacağı dengeli görev dağılımıdır.

      Balıkesirspor'un şu andaki durumu için özgür ve yılmaz bir başkan var.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

 


Bu yazı 386 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans