Dildeki sesleri, yazıda karşılayan işaretlerin tümüne alfabe deniyor.
Dünya ülkelerinin, kendilerine özel alfabesi var.
Emoji ise kısaca, kelimelerin yerine insanların kullanıldığı simgeler olarak tanımlanıyor.
Sanal yazışmalarda sık sık kullanılan emojiler moda oldu ve tüm medyada kullanılır hale geldi. Böyle olunca da duygularımızı kelimeler yerine, emojilerle anlatıyoruz.
Bugün Dünya Emoji Günü ve 2014 yılından bu yana her yıl 17 Temmuz tarihinde kutlanıyor.
1990'lı yılların sonlarına doğru Japonya'da ortaya çıkan emoji kavramı, o yıllarda birçok yazılı sohbette, yer edinmeyi başarmıştı. İnsanlar arasındaki iletişimi hem renkli ve hem de eğlenceli bir hale getiren emojiler, teknolojinin gelişmesiyle beraber, daha da yaygınlaştı.
Günümüzün çok büyük bir kısmını sosyal dünyada geçirdiğimiz bu dönemde sayılarına yetişemediğimiz emojiler kuşkusuz iletişimimizin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Neredeyse her cümlenin sonuna mutlaka bir emoji koyar olduk. Hatta bazen cümle bile kurmaya gerek duymadan sadece emojilerle anlaşıyoruz.
Emojiler artık kelimelerden daha kıymetli ve daha güçlü hale geldi.
Düşünülerek yazılan güzel cümlelerin yerini emojiler aldı.
Emojiler; yazı yazmaktan hoşlanmayanların kurtarıcısı, yazmayı sevenlerin de en büyük destekçisi oldu.
Aynı dili konuşamadığımız kişilerle bile anlaşma yolu artık emojilerden geçiyor.
Emojiler gelişiyor. Artık çeşitli seçenekleriyle benzerimizi oluşturabileceğiniz hatta yüzümüzü tarattığımızda sizin tıpa tıp benzerimiz olan bir dijital karakter yaratan uygulamalar var.
Kullandığımız bu emojiler ne kadar gerçek?
Çoğu zaman karşıdaki kişinin beklentisi doğrultusunda bir emoji kullanmayı tercih ediyoruz. Aslında o anda yüzümüz gülmüyor fakat sosyal medyada kahkahalarımız yankılanıyor. Bunun tam tersi de geçerli. Emojilerin her zaman için gerçek duyguları yansıttığı söylenemez ve gerçek duyguyu maskeleyen bir yönü de bulunmaktadır.
Gülen yüz ifadesi ile başlayan emoji alfabesi, dünyayı nereye götürecek?
Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.