ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

10.08.2021

Erdek, turizm ve vatandaş şikayetleri

Erdek'te turizm sezonu sürüyor ama şikayetler de bitmiyor. Vatandaşlardan gelen bire bir şikayetlerden bazılarını aşağıda veriyorum.

  • Birçok esnaf, tam bir fırsatçı! Sahilde, belediyeden kumsal kiralayan bazı kişi ve işletmeler, vatandaşlara şezlong ve şemsiyeleri, kafalarına göre ücretlerle veriyorlar. Özellikle “Çuğra” bölgesinde şemsiye-şezlong ücretleri 50 liraya kadar ulaştı.
  • Erdek'te otopark sorunu büyük boyutlarda. Zaten limana inen Bandırma Caddesi'nde otopark yasağı var. Kısa bir süre öncesine kadar, yıkılan Kapıdağ Teknik ve Anadolu Lisesi'nin yerindeki boş arsaya vatandaşlar, araçlarını park ediyorlardı. Şimdi ise yasak! Buraya girilemiyor. Bu yasak kararını hangi aklı evvel verdiyse!
  • Hastanenin karşısındaki otoparkı, bu arsada küçük bir payı bulunan kişiler işletiyor. Oysa bu arsada Erdek Belediyesi'nin yanı sıra başka kişilerin de hissesi var. Nitekim geçtiğimiz yıllarda Erdek Belediyesi, burada otopark yapılmasına doğru bir kararla izin vermemişti. Şimdi ise otopark! Tamam da, otopark ücreti de işleticinin keyfine kalmış. Belediye, bu otopark, yasal olmadığı için ücret tarifesi veremiyor. Ne mi oluyor? Geçtiğimiz günlerde, bu yere aracını bir gece için kiralayan kişiden 75 lira istendi. Adam itiraz edince de, “Neyse, sen 50 lira ver” denildi. Ayıp değil mi?
  • Erdek'in sokak ve caddelerinin durumu berbat. Tamam, doğalgaz çalışmaları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin kanalizasyon-arıtma yatırımları sürüyor ama dışarıdan gelen vatandaşlar, bu durumu nereden bilecek? Binlerce liralık araçlarıyla bu bozuk yollara giren sürücüleri bilgilendirmek amacıyla cadde ve sokaklara en azından, bu yolların bozukluğunun gerekçeleri, “Verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz” başlığı altındaki afişlerle açıklanamaz mı?
  • Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda, ailesiyle birlikte Erdek'e gelip, otel-motellerde yer bulamayan bir vatandaş, bir gecelik pansiyon kiralamak istemiş. 500 lira istemişler. İnsaf ve ayıp!
  • Erdek, turizmine ne yazık ki arkeoloji turizmini ve Kapıdağ'ı bir türlü ekleyemiyor.

Bir vatandaş şöyle anlattı:

“Geçtiğimiz günlerde, Kirazlı Manastırı'na gitmek istedik. Manastıra giden yolların kötülüğü bir yana yolda kaybolduk. Çünkü Kirazlı Manastır'a giden bölgede, bu tarihi binaya ulaşım yolunu gösterip yönlendiren tabelalar yok. O bölgede, birbirinden ayrı 4 yolda Kirazlı Manastır'a ulaşmak için akla karayı seçtik. Kirazlı Manastır'a ulaşacak yolu gösterecek tabelaları koymak bu kadar zor mu?

  • Ah, şu Zeytinliada! Arkeolojik kazıları yıllar önce tamamlandı. Hıristiyan dünyasına ait çok önemli tarihi ve arkeolojik yapıtlar gün ışığına çıkarıldı ama ada, yıllardır turizme açılamadı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, adanın hakkını ne sahibi Erdek Belediyesi'ne veriyor, ne de adanın satın alma harcamalarını karşılayıp, adayı kendi bünyesine alarak işletmiyor.

Böyle iş olur mu?

  • Erdek'teki yazlık sitelerin yönetimlerinden büyük şikayetler var. Birkaç dürüst yöneticinin dışındaki yöneticiler, yüksek aidatlarla site sakinlerinin canlarına okudukları gibi kişisel çıkarlarını da her şeyin üstünde tutuyorlar. Hatta birçoğu, emlakçı gibi hareket edip, daire alım-satım işlerine balıklama atlıyorlar. Sitelerin genel kurullarında büyük tartışmalar yaşanıyor. Ama bal tutanlar da parmaklarını yalamayı sürdürüyorlar.

Bu yazı 417 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans