ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

21.08.2021

İnsan yaşamı bu kadar ucuz mu?

İnsan sağlığına bu kadar duyarsız, doğaya bu kadar saygısız olunur mu, inanamıyorum.

İşte bölgemizden son örnekler.

Birkaç kez haber olarak yazarken, fotoğrafını da koyduk. Erdek'in içme ve kullanma suyunu aldığı Yukarı Yapıcı Göleti'ne, bu mahallenin kanalizasyonu, bir dere aracılığıyla veriliyor.

 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BASKİ'den en küçük bir ses gelmedi. Haber doğru olmasa hemen “yalanlama” yazısı döşenirdi. Bu kadar süre suskun kalındıysa demek ki, ilk kez bizim gündeme getirdiğimiz haber yanlış değilmiş.

BASKİ'nin yetkililerine bir kez daha sesleniyorum. Bu iş, çocuk oyuncağı değil! İnsan sağlığını, insan yaşamını doğrudan ilgilendiriyor. Son aylarda, Erdek'te ishal vakalarında da artış var, ona göre!

Hiç zaman yitirmeksizin, Yukarı Yapıcı Göleti için “paket arıtma”yı yapmalısınız. 

YÜKSEK GERİLİM HATTI

Yine bölgemizi ilgilendiren diğer önemli bir konu da, Erdek sınırları içindeki Kyzikos ören yerinden, yüksek gerilim hattı geçirilmesi olayıdır. Bu konuyu da ilk kez biz dile getirmiştik.

Kyzikos ve bu ören yeri içinde yer alan Hadrianus Tapınağı, yalnız ülkemiz için önemli değil, aynı zamanda da bir “dünya mirası”dır. Kyzikos'ta, “Dünyanın Sekizinci Harikası” olarak kabul edilen “Hadrianus Tapınağı” da bulunmaktadır.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ın da büyük önem verip, buradaki tarihin ortaya çıkarılması için desteklediği Kyzikos'taki kazıların, yalnız yaz aylarında değil, 12 ay boyunca sürmesi kararı da alınmıştır.

Adalara olsun veya başka bir yere götürülsün, Kyzikos gibi çok önemli ve gelecekte Erdek'in yanı sıra ülkemiz arkeolojisi için de “yüz akı” olacak bir bölgenin üzerinden “enerji nakil hattı”nın geçmesinin büyük sakıncalar doğuracağı, başta insanlar olmak üzere bu bölgede yaşayan tüm canlılara zarar vereceği tartışılmaz bir gerçektir. Bu uygulamanın dikilecek enerji nakil hattı direkleriyle tarihi dokuya da zarar vereceği ortadadır.

Yetkilileri, Kyzikos'un üzerinden enerji nakil hattı geçirmemeleri, çok gerekliyse bu hattı başka yere kaydırmaları konusunda uyarma görevimizi bir kez daha yerine getiriyoruz.


Bu yazı 404 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans