ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

31.08.2021

TFF 1.LİG'İN BİTEN ÜÇÜNCÜ HAFTASI

KRAMPON (Mete Kozdağ)

 

 

 

      Tuzlaspor 3 - Boluspor 1.

      Geçen haftayı ‘bay' geçiren ve imza attırdığı yeni transferlerini kadroya katan Boluspor ‘'yenilenmiş takım'' olarak ilk 45 dakikada etkili görünse de özellikle savunmada kaleci Selmani dahil çok kötü bir futbol sergiledi.

      Teknik Direktör Reha Erginer 4-3-3'e geçmeli. Yoksa gönderilir. Çünkü transferleri, kendisi yaptı.

      Teknik Direktör Uğur Tütüneker, takımdan gönderdiği ‘kazma' oyuncular ve yerlerini doldurduğu kaliteli ayaklarla, hücumda çok pozisyon bulan Tuzlaspor yaratmış. Özellikle kanat organizasyonlarıyla rakibinin başını döndürdü ve bulduğu gollerle rahat bir galibiyet aldı.

      Kısacası bu sezon ‘'yediğimden fazlasını atarım ‘' diyen bir Tuzlaspor var.

      Keçiörengücü 2 - Adanaspor 0.

      Adanaspor önde basarak başlamasına rağmen Keçiörengücü'nün geniş alan futboluna, kenardan getirdiği toplara ve Eze'ye önlem almayınca oyunun kontrolünü kaybetti.

      Teknik Direktör Fırat Gül, baskıya karşılık vermeyip 3'lü savunmada ısrar edince üç dakikada 2 gol yedi.

      Kocaelispor 1 - Samsunspor 0.

      Kocaelispor, rakibini nasıl durduracağını iyi çalışmış ki adam adama oynadı. Samsunspor ise ‘nasıl olsa 3 puan cepte' diyerek rakibini hafife almıştı. Ayrıca Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, rakibini açacak planı uygulayamadı ve rakip oyuncuları daha iyi tanıyan ve hava toplarında çok daha iyi olan Kaleci Nurullah'ı, yedeğe almıştı.

      Kocaelispor, bu taktikle oynayacaksa ikili hücumcuyla oynaması gerekiyor. Bahattin, bu yükü kaldıramaz.

      Menemenspor 0 - Ümraniyespor 4.

      İlk çeyrekte kalesinde 3 gol gören takım hakkında söylenecek bir şey yok. Menemenspor, rakibinin uzun boylu oyuncularına karşı savunmada ve hücumda çok etkisiz kaldı.

      Ümraniyespor için ‘'Recep Uçar, biten sezonun başarılı Ümraniyespor'una, gönderdiği ve getirdiği futbolcularla yazık etmiş. Mrsıc, Onur, Bammou ve Yunus, bu takıma fayda değil zarar verir, hem de çok'' şeklinde tespitlerim vardı. Bu karşılaşmada Mrsıc, Onur ve Yunus 11'de başlamadı ve Ümraniyespor'un futboluna pozitif katkı verdi.

      Bursaspor 0 - Tuzlaspor 2.

      Tuzlaspor, 30 dakikalık sürede rakip sahada kaldı ve Bursaspor'u hapsetti. Teknik Direktör Fatih Tekke 4-1-4-1'den dönerek 2'nci bölgede çoğalınca ve bloklar arası mesafeyi kısaltıp ayağa da isabetli oynayınca baskıdan kurtuldu ve rakip kale önünde çok görülmeye başladı.

      İkinci yarıda oyunu önde kuran timsahın, savunmada yaptığı hatalı hazırlık pasları pahalıya patladı ve 2 golle mağlup oldu.

       Geçen sezon transfer yasağına takılan Bursaspor, teknik heyetiyle ve gençleriyle birlikte, futbol dersi vermişti.

      Bu sezon yeni yönetim transfer tahtasını açtı ama eski Bursaspor'u görmek, vakit alacak.

      Erzurumspor 1 - Bandırmaspor 0.

      İlk 45 dakikada, oyunu kendi sahasında kabul eden Bandırmaspor'un üzerine uzun toplarla giden Erzurumspor, kaptığı toplarla da hızlı çıkan Bandırmaspor vardı.

      İkinci yarıda iki takım da geniş alanda ve süratli oynarken daha iyi görünen takım, ev sahibi Erzurumspor oldu.

      Ev sahibinde Arvydas Novikovas, serbest oynadı ve kendini unutturmaya çalıştı ama takım arkadaşları da onu unuttu.

      Geriye düştükten sonra Bandırmaspor'da oyuna giren Arb Manaj tercihi, hatalıydı. Bu futbolcunun oyun tarzı, nispeten daha yavaş futbol için geçerli olup ilk yarıda sahada olmalıydı.

      Gençlerbirliği 0 - Manisaspor FK 3.

      Sahada, 3 haftanın en iyi Gençlerbirliği takım vardı ama başta Kaleci Ramazan olmak üzere savunmadaki hatalar, Manisaspor FK'nın kolay goller atmasına neden oldu.

      Denizlispor 0 - Ankaragücü 3.

      Transfer yasağını kaldıran Denizlispor, kendini ispatlamış oyuncuları transfer edince, futbol yorumcuları da ‘son 4 takım içinde olmaz' ortak fikrinde buluştu ve gözlerin, Ankaragücü maçına çevrilmesine neden oldu.

      Ofansif çoğunluklu futbolcularla Ankaragücü karşısına çıkan Denizlispor, savunmayı yapamayınca, kendisinden kısa olan rakip oyuncularının kafa gollerine engel olamadı.

      İleride de etkili olmayınca çok da iyi futbol oynamayan Ankaragücü'nün ekmeğine yağ sürdü.

      Son olarak saha zemini bakımda olan Denizlispor, maç için neden Antalya'yı ve de çok sıcak havayı seçti de Afyon, Akhisar ve Balıkesir'i seçmedi.

      İstanbulspor 3 - Altınordu 0.

      Lige çıktığından bu yana bazı maçlarda oynadığı manidar futbol sonucunda şaşırtıcı yenilgiler alan İstanbulspor, güç kaybetmiş olsa da küçümsenmeyecek olan Altınordu karşısında baskı, ayağa top ve kenardan getirdiği toplarla 3 gollü, rahat bir galibiyet aldı.

      Altınordu'nun, hatalı oynayan savunmasını ve hücum hattında çoğalamama sorununu halletmesi gerekiyor. Yeni transfer yaparsa, bu sezon ligde kalmak istiyor demektir.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.       

 


Bu yazı 421 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans