ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

13.10.2021

Millet ittifakının adayı kim olacak merakı

Erdoğan'dan daha çok Erdoğan'cı Devlet Bahçeli'ye göre cumhur ittifakının adayı kesin belli.

Esas merak konusu millet ittifakının adayının kimin olacağı. Öyle ki millet ittifakı bileşenlerinden daha çok iktidar çevreleri ve doğal olarak iktidar medyasının başka bir gündemi yok, varsa yoksa millet ittifakının adayı kim olacak tartışmasına odaklanmışlar. İktidar destekçisi olarak konuşlanan medya, özellikle CNN TÜRK ekran ‘konuşkanları' olası isimler üzerinden isim toto yapıyorlar.

Öncelikleri millet ittifakının iki büyük partisi CHP ve İYİ Parti genel başkanları her daim masada.

Bak, Kemal Kılıçdaroğlu onu dedi, bunu dedi, onunla görüştü, bununla görüştü; adı geçen belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la ilgili belediye başkanları bir dönem daha görevlerini yapsınlar dediğine göre Kılıçdaroğlu kesin aday çıkarsamaları yapılıyor. İyi niyetli olarak aday olsun kazanır veya kaybeder diyen de var. Erdoğan'ın karşısına özellikle Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istediği için değerlendirme yapanlar da az değil.

Uzun süre aday olacak mı, olmayacak mı tartışmalarının önünü ittifak ortak aday çıkarsın, sürecin tıkayanı olmam diyen ve herkesi şaşkınlığa sokacak şekilde ben ‘başbakanlığa' adayım diyen Meral Akşener tartışmacıları yine şaşırttı. Bu sefer, bu kadar uzak hedef olur mu, başbakanlık yok ki, ne zaman geçileceği belli değil ki, muhabbetleri başladı. İyi, doğru yaptı diyen olduğu gibi, çok yanlış yaptı diyen de var. Herkes gönlünden geçen aslanın durumuna göre değerlendirmeler yapıyor.

Bu arada her ne kadar belediye başkanları görevinin başında kalsın açıklamasına rağmen, adı geçen belediye başkanları denklemin dışına çıkmış değiller tam aksine tartışmanın tam ortasındalar.

Adı geçen belediye başkanları AKP kamuoyunu şaşırtacak şekilde başarıyla işlerini yaparken bir taraftan da adaylığa hazır olduklarını hareketleriyle göreve hazır oldukları mesajını veriyorlar.

EKREM İMAMOĞLU'NUN TRABZON, BAYBURT, GÜMÜŞHANE VE ERZURUM GEZİSİ

Mevcut siyasi denklemlere göre en iddialı ve şanslı görülen aday Ekrem İmamoğlu. Bir taraftan bizzat devlete, devletin bütün organları karşısında engel oluşturmasına rağmen İstanbul'da başarılı işlere imza atarken, bir taraftan da ülkenin değişik yerlerinden kendisine yönelik ilgiye, teveccühe kayıtsız kalmıyor. Gittiği her yerde de olağanüstü ilgi görüyor.

Daha önce farklı illere, değişik gerekçelerle gittiğinde gördüğü ilgi ve alakanın her geçen gün arttığı hafta sonu yaptığı kendi ili Trabzon, Bayburt, Gümüşhane ve Erzurum'da ki yoğun ilgiyle karşılanmasından anlaşılmaktadır.

Ekrem İmamoğlu, Aralık 2020'de hayatını kaybeden Trabzonspor'un efsane ismi Özkan Sümer'in ailelerini ve kabirlerini ziyaret etmek için geldiğini. Ayrıca eski çalışma arkadaşları İSTAÇ AŞ Genel Müdürü ve üç dönem Gümüşhane Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Canlı'nın, Trabzon'a da bürokraside hizmeti geçmiş değerli bir insan olduğunu belirterek, onun anısını yaşatacak güzel bir eser bırakmak için Canlı adına Milli Eğitim Bakanlığına ait olacak Bilim Sanat Merkezi'ni kazandıracaklarını söyledi.

Trabzon'da olduğu gibi komşu iller Bayburt ve Gümüşhane'de de yoğun ilgi gören, Erzurum üzerinden İstanbul'a dönüş yapan İmamoğlu, Erzurum'da da yoğun ilgiyle karşılanması ve uğurlanması; kitlelerin yeni siyasi yüzlere olan ilgisi, yeni bir başlangıç yapmaya hazır olduğunun mesajları olarak okunabilir.

Hele bu iller CHP'nin güçlü olmadığı, az oy aldığı iller olduğu düşünülecek olursa...

Ekrem İmamoğlu ‘'…Değişimde yarın kimin ne olacağının önemi yoktur. Önemli olan bu değişime hazırlanmaktır. O bakımdan iki lokomotif siyasi parti, ben inanıyorum ki görevini en iyi şekilde yapmaktadır. Bizimde şu an tanımlı bir görevimiz var. Dünyanın en güzel kenti, Avrupa'nın en güzel kenti olan İstanbul'a hizmet etmek. 16 milyon İstanbullunun belediye başkanıyım. Duyurulur.'' Diyor.

Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da; Az kaldı. Halkımızın da katkısıyla çok az bir zaman sonra, size söz veriyoruz ki; her şey çok güzel olacak, mesajını vererek ayrıldı.

Hadi bakalım, tartışmaya devam; Ekrem İmamoğlu bu gezileri niye yapıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Belediye başkanları görevini yapsın dediğine, Ekrem İmamoğlu gezilere başladığına göre yoksa CHP'de derin hesaplar, adaylık kavgası mı var?

CHP'de veya millet ittifakında ‘çekişme, adaylık kavgası' falan olmamalı. Türkiye tarihi bir eşikten geçiyor, kimin aday olacağından çok seçim kiminle kazanılır ona bakılmalı. Nihai noktaya gelindiğinde bütün şartlara, tabloya bakılarak ittifak bileşenleri iktidar olmalarının, varlıklarının önceliği cumhurbaşkanlığını kazanmaksa; kimin aday olacağından çok seçimin kiminle kazanılacağına bakmalılar. Adaylık tartışmasında boğulurlarsa, sandıkta boğulma ihtimalleri yüksektir.

20 yıllık yıpranmışlığa, yorgunluğa ve ekonomik sıkıntılara rağmen seçim hafife alınır; nasılsa gidiyorlar, kiminle olursa olsun kazanıyoruz diye bakılırsa, iktidar yorgunluğuna, toplumun yeni bir başlangıç isteği ve yeni bir heyecan arayışına rağmen, seçim sıkıntıya girebilir.

İMAMOĞLU'NUN GEZİSİ AKP'Yİ PANİKLETMİŞ

İmamoğlu'nun bölgede gördüğü ilgiyi gören AKP hemen harekete geçerek, İstanbul'da İmamoğlu'nun karşısına başkan adayı olarak çıkardığı joker siyasetçisi eski Başbakan Binali Yıldırım'ı Bayburt'a göndermiş! Binali Yıldırım ‘'iktidar hayali kuran bazı muhalif kesimler zannediyorlar ki millet iradesi onlardan yana karar verecek'' diyor.

Yani seçmene ‘aman ha bugüne kadar bize oy verdiniz, anlaşılıyor ki yeni yüzlere ilgi gösteriyorsunuz, sakın ha; bugüne kadar olduğu gibi tercihinizi yine bizden yana yapın, bizi terk etmeyin...'

Bu gelişmekte olan yeni siyasi hareketlere karşı yapılan hamledir AKP, anket sonuçları ve toplumdaki siyasi değişiklik arayışının farkındadır ve çok açık panik halidir.

 


Bu yazı 353 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans