ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

28.10.2021

Şehidimize büyük vefasızlık!

Yaklaşık 25 yıldan beri Bandırma'nın evladı, Kore şehidi Topçu Üsteğmen Mehmet Günenç ile ilgili haberler yapıp, yorumlarda bulunuyorum. Amacım, kabri bile bulunmayan bu kahramanın isminin unutulmaması, gelecek kuşaklara da aktarılarak yaşatılması.

Ama Bandırma, bu konuda acaba yeterince duyarlı mı? Bence hayır!

Şehit Mehmet Günenç'in yıllar önce ismi verilen bir lisemizin dışında ismini duyurmak için çalışma yapan bir kurum var mı? Yok. Buna bugüne dek gelmiş geçmiş Bandırma belediye başkanları da dahildir. Hangi belediye yönetimi, Bandırma evladı Şehit Mehmet Günenç'i tanıtmak için bir tören düzenledi? 1987 yılından bu yana gerçekleştirilen “Uluslararası Bandırma Kuş Cenneti Kültür ve Turizm Festivalleri”nin birinde bile olsun şehit Günenç ile ilgili olarak bir etkinlik yapıldı mı, bir toplantı düzenlendi mi? Bu soruların hiçbirine ne yazık ki olumlu bir yanıt vermek mümkün değil!

Mehmet Günenç'in, Kore Savaşı'na gitmeden önce Ankara, Maltepe'de kiralık oturduğu apartmana da, o sokağa da ismi verildi.

Günenç'in ismi vatani görevini yaptığı Polatlı'daki askeri lojmanlarda ve bir okulda da bulunuyor. 

Gelelim, Mehmet Günenç'e son olarak yapılan vefasızlığa.

“Liseler Vadisi”ne giden ve Şehit Mehmet Günenç Lisesi'nin yer aldığı bölgedeki caddenin isminin bulunduğu tabela da kaldırılarak “Şehit Doğuş Uran Caddesi” yapıldı.

Ayıptan da öte.

Şimdi soruyorum. Kore devlet başkanlığınca devlet nişanı verilen, Bandırma sevdasını, Kore Savaşı sırasında bile yüreğinde tutarak, savaşın o zor günlerinde, Bandırma yerel basınına yazılar yazan bu kahramanın, Liseler Vadisi'ne giden caddedeki ismini kim, hangi kurum, hangi gerekçe ve karara dayandırarak kaldırıp, yerine zaten Bandırma'daki bir okula ismi verilen “Doğuş Uran”ın ismini verdi? Bu değişikliğin yapılmasını kimler gündeme getirdi?

Doğuş Uran'ın isminin verilmesi için Bandırma'da başka cadde mi kalmadı da Şehit Mehmet Günenç Caddesi'ne göz dikildi? Yetkililerden yanıt bekliyorum.

Ahde vefa gösterilerek bu yanlıştan dönülmeli, iade-itibar yapılarak bu caddeye yeniden “Şehit Topçu Üsteğmen Mehmet Günenç” ismi verilmelidir.

Şehidimize bir caddenin ismini bile çok mu görüyorsunuz da önceden verdiğiniz ismi geri alıyorsunuz?



Bu yazı 420 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans