ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

29.10.2021

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Cumhuriyet Bayramı her yıl şanlarla şereflerle kutlanacak. Türk Milleti bağımsız ve özgür yaşayacak. Atatürk bize bilimle, sanatla, kültürle yaşamanın yolunu açtı. “Ey Türk Milleti, izleyeceğin yol akıl ve bilim yoludur,” demişti. 

Uygar dünyada saygın ve sağlam bir yere sahip olmamız ancak çok okumak, araştırmak ve eserler üretmekle mümkün olabilir. Dünya üzerindeki milletler, görkemli yaşarken biz yokluklar içinde kalamayız.

Türk çocukları ve gençleri kendi yazarlarını okuyup incelerken, dünyadaki yazarları da okuyarak daha geniş bir pencereden dünyaya, insana, doğaya bakabilsinler. Çok yönlü okumak ruhu besler, akıl keskinleşir. Okullarımızda kitaplıklar olmalı. Öğrencilerimiz öğrendikleri her bilgi ile aydınlığa daha çok yaklaşmalı. Yazmaya özendirilmeli. 

Okullarımızda çok amaçlı salonumuz olmalı. Piyesler oynanmalı, öğrenciler tiyatronun insanı insana anlatan, bir okul olduğunu öğrenirler. İnsanı iyi ve kötü yanları ile sahnede görüp kişiliklerini örnek alarak geliştirebilirler. Kültür ve sanatın, insanı besleyen kaynağında kendilerini yetiştirebilirler.

Okullarımızda spor salonlarımız olmalı; öğrencilerimiz, bedenlerine en uygun sporla uğraşabilsinler. Sağlıklı bedende, ruh ve akıl sağlıklı gelişir. Yanlış ve sağlığı bozan yollarda oyalanmazlar.

Müzik çalışmaları; çocuklarımızı ve gençlerimizi daha başarılı, güleç ve insancıl yapar. Arkadaşlık, okul ve aile sevgisi; bizi yurt ve millet sevgisine götürür. Koro çalışmalarıyla birlikte olma, birlikte iş başarma, sahnede seyirciye başarılarını sergileme fırsatı verir. Yetişmekte olan çocuk ve gençlerimizin içsel varsıllığını artırır. 

Okullarımızda laboratuvarlarımız olmalı; çocuk ve gençlerimiz bilim yolunda deneylerle, kendilerini bilimsel düşünceyle araştırmalara adasınlar. Akıl ve bilim; bizi, çağın aydınlığına çıkaran yolu almanın utkusuna ulaştırsın.

Atatürk, cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırırken; aklında ve yüreğinde çalışkan, özverili, yaratıcı Türk insanlarını hayal ediyordu. ”Türk Milleti çalışkandır, Türk Milleti zekidir. Türk milletinin karakteri yüksektir,” diyor atamız. Atamızın bize olan güvenine layık olmak için çok okumak ve çok çalışmak zorundayız.                      


Bu yazı 332 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans