ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

20.11.2021

INTERNATIONAL MEN'S DAY (IMD)

19 Kasım, Dünya Erkekler Günü (IMD) olarak kutlanıyor.

      Erkekler, kendilerine ait bir gün olup olmadığını merak ediyordur.

      Dünya Erkekler Günü, günümüzde çoğu ülkede tarafından desteklenmekte ve kutlanmaktadır.

      Birleşmiş Milletler tarafında da desteklenen Dünya Erkekler Günü; ilk olarak Prof. Dr. Thomas Oaster tarafından, 7 Şubat 1992 tarihinde dile getirilmiş bir projedir.   

      Resmi olarak kabul edilmesi ve kutlanması da ilk defa 1999 yılında Trinidad-Tobago'da gerçekleşmiştir.

      2016 yılı itibarıyla; Amerika Birleşik Devletleri, Antigua ve Barbuda, Avustralya, Avusturya, Bosna Hersek, Botsvana, Burundi, Çin, Danimarka, Fransa, Gana, Güney Afrika, Grenada, Hırvatistan, Hindistan, İrlanda, İtalya, Jamaika, Kanada, Kayman Adaları, Küba, Man Adası, Macaristan, Malta, Nijerya, Norveç, Pakistan, Romanya, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Singapur, Şeyseller, Tanzanya, Trinidad-Tobago, Ukrayna, İngiltere ve Zimbabve, Dünya Erkekler Gününü resmi olarak kabul etmiş ve kutlamaktadır:

       Dünya Erkekler Gününde; Erkek ve erkek çocuklarının sağlığı, cinsiyetler arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesi, cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek ve pozitif rol model olabilecek erkekleri bulmak konuları, öne çıkmakta.

      Ülkemizde ‘International Men's Day' şeklinde bir etkinlik yok ama aynı güne denk gelen ve bir erkeğin seçildiği ‘Türkiye'nin en güvenilir ünlü ismi' anketi sonuçlandı.

      Ünlülerin, ürün ve marka tavsiyeleri konusundaki güvenilirliklerini raporlamak için MediaCat ve Ipsos tarafından gerçekleştirilen Celebrity (ünlü) Güven Endeksinin 2021 sonuçları belli oldu. AHBAP Derneği'nin kurucusu ve müzisyen Haluk Levent, Türkiye'nin en güvenilir ünlü ismi seçildi.

      Geçen yıl da yüzde 70.9'luk bir oranla ilk sırada yer alan sanatçı Haluk Levent, yüzdesini yukarıya çekerek ilk sıradaki yerini korudu.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.

 


Bu yazı 387 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans