ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

08.12.2021

BİTEN 15’İNCİ HAFTA

KRAMPON (METE KOZDAĞ)



SporToto 1'inci Lig'in bir haftası daha tamamlandı.
Biten 15'inci haftaya bakalım...

      Bandırmaspor 1 - Gençlebirliği 2.

      Bandırmaspor, kupa maçında 5-0 kazandığı maçta 4 gol atan Arb Manaj'ı, son haftalarda düşüş yaşayan Akabueze'nin yerine 11'de sahaya sürüp 4-4-2 dizilişinde, Keny'le ikili forvete dönmeliydi. Bunu yapmayınca, rakibin Lima-Barış ikilisini durdurmakta hem zorlandı hem de çok rahat hızlı atak fırsatı verdi. Atamadığı penaltı kırılma dakikası olsa da ileriye çıkan Okan Alkan'ın iyi futboluna ayak uyduramayan Bandırmaspo, 1 puanı da kurtaramadı.

      Erzurumspor 3 - İstanbulspor 1.

      Futbol oynayan taraf İstanbulspor olmasına rağmen Erzurumspor'un özellikle taç atışlarındaki organizasyonları, rakip savunmayı zor durumda bıraktı. İstanbulspor'da oyuna sonradan giren Mertan Caner Öztürk, oldukça etkili futbol oynadı.

      Adanaspor 1 - Tuzlaspor 1.

      Öncelikle bu maç sonrasında Adanaspor, kadro dışı bıraktığı Ozogovic'i affeder. Sait hoca, Tuzlaspor'un kenar oyuncularına fazla fırsat vermedi ama Bruns-Samed Ali Kaya ikilisiyle de şaç baş yoldurdu. Tuzlaspor'un da Rahmi ve Gökkan Akan'la 11'de başlaması gerekirdi. Safa Kınalı çok kötüyken Selçuk Alibaz, takımı ileride tutan oyuncuydu.

      Ümraniyespor 1 - Boluspor 2.

      10'uncu dakika geçilirken, sahada iki kötü takım ve Boluspor'dan da dağlara taşlara şut-pas atan, Abdurrahman vardı. Ne olduysa 11'inci dakikadan itibaren oldu. Sahanın en kötüsü olan Abdurrahman, öyle bir vurdu ki hem iki takım hem de seyredenler şaşırdı. Sonrasında maçı kazandım diyen Boluspor, maçı kaybettim diyen Ümraniyespor ve Del Valle'yi kilitleyen Zahit'i gördük. Bu maçla birlikte; Ümraniyespor balonu iyice sönerken, Boluspor'un da kendini küçümseyen takımlara, iyi bir ders vereceğini gösterdi.

      Manisaspor 2 - Kocaelispor 1.

      Sahadaki oyun, öncelikle yenilmeyelim futboluydu. Manisaspor, kendi taktiğini ve futbolunu rakibine kabul ettirince 3 puanı da haklı olarak aldı. Karşılaşmada Kocaelispor'un kaybolan ofans ve de özellikle defans futbolu vardı.

      Altınordu 0 - Samsunspor 2.

      Altınordu'nun hücumda ve Samsunspor'un da savunma hattındaki etkili ayakları yoktu. Samsunspor, rakibinin yan top ve buna bağlı olarak savunmadaki hatalı duruşlarını çok iyi kullanarak, rahat bir galibiyet aldı.

      Denizlispor 1 - Bursaspor 3.

      Fatih Tekke, bir önceki takımı olan Bursaspor'u, onların taktiğiyle vurup kendini kanıtlamak istedi. İlk çeyrekte başarılı olsa da iyi futbol oynamadı ve geniş alanda az adamla yakalanmaya başlayınca da geriye düştü. Sonrasında topu rakibe veren ve üzerine gelmesine izin veren, Bursaspor izledik. Bu taktikle kaptığı topları hız, isabet ve net vuruşla da birleştirince, maçı kazanması zor olmadı. 

      Timsahların, attıkları ilk golde; yerde kalan rakibe rağmen umut vaat eden bir atak yapmaları nedeniyle maça devam etmeleri, doğruydu.

      Buna benzeyen ve devam eden pozisyonları, iki haftadır görmekteyiz ki çok doğru. Yoksa bir futbolcu, kaçırdığı rakibi gole gitmesin diye yerde kalarak, avantaj sağlıyor. 

      Ankaragücü 2 - Balıkesirspor 0.

      Geçen hafta Altınordu'ya 2-1 mağlup olan Ankaragücü için ‘Ankaragücü'nün Eren Derdiyok ve Kaleci Akın Alkan ısrarı, devam etmemeli. Ayrıca takımın, yetenekleri çok iyi olan Ghayas Zahid'e ve Ariyibi'ye ayak uydurması (yalancı koşular ve adam eksiltme gibi) gerekiyor' yorumunda bulunmuştum. Akın ve Eren ikilisine Sinan'ı da ekleyerek yedek bırakan Ankara ekibi, futbol oynayamayan rakibini, hazırlık maçı mantığıyla, mağlup etti.

      Menemenspor 2 - Keçiörengücü 2.

      Savunmaları maçlara iyi başlarsa iyi, kötü başlarsa da kötü bitiren iki takım, puanları paylaşarak şaşırtmadı. Keçiörengücü'nde Eze- Issa-Olawoyin üçlüsünün oynadığı yeni taktik, etkiliydi. Menemenspor'da Ibrahim Akanbi Rasheed gibi her mevkide etkili oynayabilen bir oyuncu, neden yedek başlar? Sonradan girdi ve takımını sırtladı.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.      


Bu yazı 344 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans