ANASAYFA GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR KURULUŞ KÜNYE İLETİŞİM

13.12.2021

Kim izin verdi?

Bandırma'nın sahil bandında uzun süredir, ihata duvarı ile çevrilen, eski “Uğrak Gazinosu”nda inşaat sürüyor. Kimse görmüyor, içeride yapılanları!

Bandırma'da, eski iskele binasında, nikâh salonu yanında bulunan eski Uğrak Gazinosu”nun yerine, merkezi İstanbul'da olup, Türkiye genelinde şubeleri bulunan “Happy Moon's Cafe”nin Bandırma sahil şubesi, “franchise” sistemi kapsamında Bandırmalılara kapılarını açacak! Şubeyi açacak olan şirketin müdürlüğünü, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı yapacak.

İyi de, şu sorularımızın yanıtlarını kim verecek?

Bandırma Belediyesi'nin, halk için planladığı sahil gazinolarından biri olan “Uğrak”ın yerine, sıradan vatandaşların ruhsat alması söz konusu bile olmayacak bu yeni yapıya kim izin verdi? Anlaşılıyor ki, “Sen, bu yapılaşmayı gerçekleştir, biz sana izin veririz!” denildi. Yani önden izin alınıp, islimin arkadan geldiği bir çalışma! Ya karar? Ortada karar var mı? Eğer varsa Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mi, Bandırma Belediyesi mi verdi? Bandırma Belediyesi verdiyse, şirket müdürü olduğu belirtilen Mehmet Kılkışlı'nın, yerel seçim öncesinde, CHP'nin belediye başkan adaylığı belirlemesi sırasında Tolga Tosun'u desteklemesinin etkisi var mı? Bu yeni yerde içki de satılacak mı? Satılacaksa ruhsat nasıl verildi? Aynı sahilde, başka yerler de içki ruhsatı istese verilecek mi?

“Happy Moon's Cafe” Bandırma şubesinin arkasında Bandırma'dan başka “gizli ortaklar” da var mı?

“Sevgi Yolu”nda yeni Ticaret Odası iş merkezini, 8 metrelik sokakta 10 katlı gökdelen şeklinde yaparak, sokağın güneşini çalma pahasına dikey yapıya yol açarak, inşaat kariyerini cilalayan Mehmet Kılkışlı, şimdi de “Uğrak Gazinosu”nun yerine yapılmakta olan inşaat ile yatay mimarinin sınırlarını zorluyor.

Tekrar soralım.

İhata ile kapatılarak gözlerden uzak şekilde yapımı ve tadilatı süren mevcut yapının kapalı alanını iki katına çıkaran tadilat projesine kim izin verdi?

Bu soruların yanıtlarını, öncelikle Bandırmayı şeffaf şekilde yönettiklerini söyleyenler vermek zorundadır?

 


Bu yazı 1093 defa okundu.


Yorumlar


Ad Soyad E-Mail
GÜNDEMSİYASETMANŞET HABEREKONOMİSPORRÖPORTAJLAR YAZARLAR ARŞİV

KONUMUMUZ

Altıeylül / Balıkesir

ADRES

Altıeylül Mah. Çiğdem Sok. İnaler İş Mrk.No: 8 1/1 Altıeylül / Balıkesir
MND Ajans
©2020 | Tüm Hakları Saklıdır
MND Ajans